Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[RAM geheugen] - dringend advies nodig

6 antwoorden
  • hallo, ik heb hier een probleem me mijn computer. Ik ga jullie het lange verhaal besparen en me beperken tot een korte vraag. Het gaat over een P4 2.66 GHz welke oorspronkelijk 256 MB PC2700 333 MHZ DRRAM aan boord had. Ik kreeg wat problemen met de PC en vermoedde een probleem met dit geheugen. Dus ik naar de winkel om nieuwe RAM. Geven ze me daar in die winkel een latje (512 MB) PC3200 400 MHz. Ik liet merken dat ik dat raar vond en wees hen erop dat het om een 2.66 GHz ging. Ze bevestigden me dat dit het juiste geheugen was. Dus goed, een bekende, grote winkel spreek je niet direkt tegen. Latje erin en opstarten. enja hoor het 'ding' werkte weer 'redelijk' (toch beter dan tevoren.) ... voor een dikke week om precies te zijn. Omdat de computer nog altijd traag was probeerde ik een nieuwe HD. en toen gingen de poppen goed aan't dansen :roll: einde van het verhaal is dat ik geen kant meer opkan met geen van beide schijven. Zelfs formatteren lukt niet meer. Nu mijn vragen. 1) Is het normaal dat PC3200 400 MHz RAM latje hedenterdage een PC2700 333 MHZ latje vervangt ? 2) Kan dit systeem behoorlijk werken op een PC3200 400 MHz geheugen ? 3) Is er mogelijk dat er hierdoor schade is ontstaan aan bvb de processor of ietsdergelijks ? Greetz Stefan - die het kostbeu is 8) en morgen met de vroege staat -
  • PC3200 zou gewoon moeten werken als vervanging voor PC2700-gehegen. Ik vind het zelfs erg netjes van die winkel dat ze je een 512MB module meegeven. Ik denk toch dat het probleem ergens in het gehuegen zit. Misschien dat die winkel je een reepje 512MB van een ander merk kan laten proberen, en kijk dan of de problemen over zijn. :wink: Succes ermee iig. :)
  • oke bedankt sdh voor je snelle reply. Voor mijn part kan deze topic dan rustig afgesloten worden. Ik zal wel een nieuw topic openen over mijn probleem, ik krijg er nl nog kop nog staart aan en weet eigenlijk niet goed meer waar te beginnen, alhoewel ik verre van een newbie ben (eerste comp was een 286 :lol: ) enfin, nu eerst gaan slapen (binnen 5 uur loopt wekkerke af) en dan morgen rond 15 uur doe ik hier mijn verhaal wel, kunnen jullie je gedacht eens zeggen. Greetz Stefan - die overigens dat latje wel gewoon gekocht heeft :wink: -
  • heb je dat ouwe latje ook laten zitten? wat gebeurt er als je de pc met alleen dat oude latje opstart? of alleen met dat nieuwe latje? niet toevallig iets (een beetje) losgegaan aan kabels enzo bij je acties binnen de kast?
  • hallo Derk, nouja, dat oude latje heb ik direkt in de vuilbak gepleurd. Als ie met de nieuwe direkt opstart dan verwacht niet direkt problemen. maar goed. ga zo dadelijk nieuw draadje maken, kunnen we daar lekker verder keuvelen :roll:
  • zonde van zo´n latje.... 8)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.