Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem - Crash

Anoniem
renec
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben echt letterlijk wat er in m'n onderschrift staat en zit nu met het volgende probleem.

  Ik draai met 2hd - 1= win98 en 2=XP. Eigenlijk werk ik alleen nog maar met XP en is het er nog niet van gekomen om de 1e hd over te zetten op NTFS, want daar draait XP op. Vanavond echter bleef ie onder XP opeens hangen. Totaal geen beweging meer in iets te krijgen, en een van de hd's maakt ook een haperend geluid.

  15min gewacht en toch maar 'reset' ingedrukt. Nu dus het probleem dat hij onder XP niet meer wilt starten, wel onder 98, maar daar zie ik die andere schijf niet omdat dat NTFS is.

  Omdat ik al wel het idee had dat een van m'n schijven wat slechter werd was ik al veel s/ware aan het overzetten op een externe hd (ook ntfs - maar deze kan ik aan m'n laptop hangen om toegang te hebben.) Toch wil ik graag ff op die NTFS schijf kijken om te zien of ie echt opgegeven is of dat ie met eoa programma nog gered kan worden..

  Heb geprobeerd met directory restore bij opstarten iets voor elkaar te krijgen maar helaas..

  Heeft iemand een goede tip.

  Alvast bedankt.
  Rene
 • Je kunt het meteen drastisch aanpakken en met 'recovery software' de harde schijf benaderen. In een test van het Duitse computerblad: "Chip" (11/2005) kwam "Data Rescue PC" van: www.prosofteng.com als beste uit de test.
 • Kijk hier even of er een programma voor je bij staat.

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag
 • kopieer je hele hd met behulp van h2copy (prog van c`t) naar een andere lege hd die of even groot of groter is dan je bron hd.
  Ga dan die schijf te lijf met recovery software (ff zoeken op hd recovery op google doet wonderen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.