Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf: controle SEAGATE desktop tool geeft 1 melding

Anoniem
robinnnnx
9 antwoorden
 • Hoi

  nu mijn eerste probleem is opgelost (even pc opengehaald en even de kabels licht aangedrukt).

  Toch even een tool voor de harde schijf uitgevoerd (aangezien de pc langzaam met opstarten is, vergeleken met voor mijn verhuizing), eerst via internet van Seagate. Na 1 melding kreeg ik de aanwijzing gebruik de desktop tool. Die gedraait en daar kwam 1 melding uit:

  Uit de file Structure Test:
  1 critical Structure Error:

  Erro Summary: Invalid Free Space Value 1….

  Wat houd deze melding nu in en wat kan ik er aan doen?

  Greetz,

  Robin  _____________________________
  Eerste bericht (oorspronkelijke probleem)

  Hoi,

  ik heb net mijn pc weer eens opgestart na een verhuizing na 3 maanden. De eerste keer wilde pc niet startten en gaf 2 piepjes, even alle draden (stroom, scherm enzo) zitten ofzo en deed het uiteindelijk.

  Alleen de volgende dag begon de pc met een schijfcontrole en gaf even een melding dat system32 van windows was beschadigd en ook een foutmelding in logboek met beschadigde deel disk. Maar goed die fout kwam niet meer terug de volgende keren, alleen 1 keer met opstarten een raar zwaar wasmachine geluid dat pc maakte.

  Daarna bleven de schijfcontroles en duurde deze ontzettend lang (half uur naar een uur toe) waardoor ik pas eergisteren eens de tijd had om hem aan te zetten de volgende ochtend in het logboek van windows te bekijken.


  In het logboek van windows systeembeheer stonden toen de volgende foutmeldingen:

  IDE Port0 / Atapi heeft niet binnen de time-out gereageerd

  en

  Stuurprogr heeft een controllerfout gevonden in device IDE/IDEport0

  wat voor foutmelding is dit? En hoe kan ik dit oplossen, sommige dachten eerst zonder deze foutmelding dat de harde schijf aan zijn eind loopt.
 • Je kunt dit aan Seagate vragen. Hoe oud is de harde schijf? Zit er nog garantie op? Het is of de harde schijf, of het ligt aan je IDE hardware. In ieder geval heb je een probleem. Heb je de IDE kabel al vervangen of gecontroleerd? Kun je de harde schijf eventueel op een andere IDE aansluiting (of computer) plaatsen?
 • de harde schijf is 4 jaar oud.

  Maar windows geeft geen foutmeldingen meer.

  Enige fout die seagate nu geeft dat er een invalid free space value 1 is. Geeft de hoeveelheid vrije ruimte niet correct wordt weergegeven.

  Seagate geeft bij deze test al aan dat je: official file system diagnostics utilities for your operating system zou moeten overwegen. Aangezien seagte niet in staat is te assisteren met fouten/beoordeling van de resutalen van het bestandssyteem.

  De andere foutmelding had ik al opgelost door van de harde schijf even de draden aan te drukken.
 • Al een scandisk geprobeerd om de fout weg te krijgen?
 • jah net allemaal gedaan, scandisk bij het opstarten maar toen gaf die aan dat alles ok was.

  Even gedefragmenteerd in de veilige modus en even een logje met hijackthis gemaakt.

  Maar raar dat die met scandisk bij het opstarten geen foutmelding aangeeft.
 • Ik zou me niet te veel zorgen maken. Het is kennelijk geen fysieke fout van de disk zelf, maar een free space probleem.

  Je kunt natuurlijk een backup maken van al je date en de disk formatteren, maar of dat dit allemaal waard is :-?
 • het waard, de pc doet er langer over om op te starten dan voor de verhuizing. Het windowsopstartschermpje (zwarte) blijft langer staan en als ie dan weggaat blijft het scherm ook nog even hangen op een zwart scherm.


  Geen idee of de foutmeldingen met elkaar te maken hebben daarnaast heb ik steeds de volgende foutmelding

  Windows heeft het register van gebruiker OEMCOMPUTER\majame20 opgeslagen hoewel een toepassing of service tijdens de afmelding van het register gebruikmaakte. Het geheugen voor het register is niet volledig beschikbaar. Het register wordt uit het register verwijderd wanneer het niet langer in gebruik is.

  Dit wordt mogelijk veroorzaakt door services die als een gebruikersaccount actief zijn. Probeer om de services zodanig te configureren dat deze als LocalService- of NetworkService-account worden gestart.

  Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
 • Je moet bij de services even kijken welke op lokaal of netwerkservices staan en daar mee proberen die register vermelding weg te krijgen.
  Start/uitvoeren/services.msc/ en OK klikken
 • ok zal eens kijken of daar wat raars staat

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.