Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sweex 1 GB USB 2.0 stick

Anoniem
None
30 antwoorden
 • Vandaag zo'n stick gekocht, software geïnstalleerd (want ik heb Win98SE)
  en de stick in de USB2.0 connector. Helaas vindt windows nieuwe hardware, maar de software is al geïnstalleerd, wat nu?

  Groeten Con
 • [quote:0494d2c136="con f16"]Vandaag zo'n stick gekocht, software geïnstalleerd (want ik heb Win98SE) en de stick in de USB2.0 connector. Helaas vindt windows nieuwe hardware, maar de software is al geïnstalleerd, wat nu? [/quote:0494d2c136] Het is me niet helemaal duidelijk wat de vraag is. Maar heb je wel [b:0494d2c136] voordat [/b:0494d2c136] je de USB 2.0 stick hebt ingeplugd, de USB 2.0 drivers geinstalleerd, en na de reboot de drivers van de USB 2.0 stick zelf. Dan pas zou de USB 2.0 stick kunnen worden ingeplugd.
 • Ik heb inderdaad alles volgens het boekje gedaan, eerst de software (=driver) geïnstalleerd en na de herstart zou ik de stick kunnen gebruiken, maar na het inpluggen komt windows dus met "nieuwe hardware gevonden". Dan navigeer ik wel naar de cd-rom (tegen beter weten in, want de driver is al geïnstalleerd) maar dat werkt niet.
  Ik vindt ook in "Program files" en bij "Software" het volgende progr.:
  Hi-speed USB 2.0 Flash Disk Win98 Driver, dus?
 • Moet je niet eerst de stick formatteren
 • Dan moet hij toch eerst door windows worden geaccepteerd?
 • [quote:97122b4018="con f16"]Dan moet hij toch eerst door windows worden geaccepteerd?[/quote:97122b4018] De USB 2.0 stick zal dan inderdaad eerst een drive letter moeten zijn toegewezen. Als je er zeker van bent dat de USB 2.0 stick correct is gedetecteerd in Apparaatbeheer, typ dan in de MS-DOS prompt
  [code:1:97122b4018]
  fdisk /status
  [/code:1:97122b4018][Enter] en post deze output.

  Als je in je pc 1 harde schijf hebt, dan zou die USB 2.0 stick getoond noeten worden als Schijf station 2.
 • ik neem aan dat de wizzard voor nieuwe hardware aangeeft naar wat voor bestand gezocht wordt, doorgaans een .inf bestand.
  is er op de hd een mapje aangemaakt door de installatiesoftware dan moet je dáár zoeken, en dus niet op de cd.
 • In die map zit het bestand RM2515.exe, maar als in de gebruiksaanwijzing hier geen melding van wordt gemaakt ga ik niet zomaar op een .exe bestand klikken. Wat in de gebruiksaanwijzing staat gebeurt helemaal niet. De CD-ROM start automatisch op, dat klopt. Dan zou ik moeten klikken op "USB 2.0 for Win98", maar dat menu krijg ik niet tezien maar wel een PDF bestand met de gebruiksaanwijzing, handig natuurlijk maar als ik dat uit heb klik ik dat weg en gebeurt er verder niets meer. Heb ik zelf maar op de CD-ROM de driver opgezocht en geïnstalleerd, echter vindt windows dus nieuwe hardware als ik de pen in de usb opening stop. Software weer verwijderd en de driver van de sweex site gehaald, echter met hetzelfde resultaat.
 • die exe is waarschijnlijk een zelfuitpakkend programma.
  kun je het openen met winzip?
  krijg je een melding waar tijdelijke bestanden worden geplaatst, zo ja, kijk dan daar eens of je .inf bestanden ontdekt, waarschijnlijk in c:\windows\temp.

  let eens goed op bij de wizzard hardware: welk programma wordt gezocht en zoek dat dan eens op op je hd.
 • In principe hoef je geeneens een programma te gebruiken voor toegang tot deze stick. Wat je zou kunne proberen is de stick erin stoppen en dan installeren? En misschien dat 1.0 USB poorten deze drive niet accepteren.
 • [quote:62d2757bb1="TeH.SMooSH"]In principe hoef je geeneens een programma te gebruiken voor toegang tot deze stick. Wat je zou kunne proberen is de stick erin stoppen en dan installeren? En misschien dat 1.0 USB poorten deze drive niet accepteren.[/quote:62d2757bb1]

  Zoals gemeld gaat het over win98se, dan heb je wel een driver nodig.
 • [quote:a4ac3a3a6f="derkdejong"]die exe is waarschijnlijk een zelfuitpakkend programma.
  kun je het openen met winzip?
  krijg je een melding waar tijdelijke bestanden worden geplaatst, zo ja, kijk dan daar eens of je .inf bestanden ontdekt, waarschijnlijk in c:\windows\temp.

  let eens goed op bij de wizzard hardware: welk programma wordt gezocht en zoek dat dan eens op op je hd.[/quote:a4ac3a3a6f]

  Dubbelklik geeft geen aktie, ook na rechtsklik staat er in het menu geen keuze om het progr uit te pakken.
 • [quote:f0023ab24b="jolo"][quote:f0023ab24b="con f16"]Dan moet hij toch eerst door windows worden geaccepteerd?[/quote:f0023ab24b] De USB 2.0 stick zal dan inderdaad eerst een drive letter moeten zijn toegewezen. Als je er zeker van bent dat de USB 2.0 stick correct is gedetecteerd in Apparaatbeheer, typ dan in de MS-DOS prompt
  [code:1:f0023ab24b]
  fdisk /status
  [/code:1:f0023ab24b][Enter] en post deze output.

  Als je in je pc 1 harde schijf hebt, dan zou die USB 2.0 stick getoond noeten worden als Schijf station 2.[/quote:f0023ab24b]

  Ik heb het geproberd en ik zie mijn 3 partities, meer niet. Lijkt me ook logisch, de stick kan pas zichtbaar zijn wanneer windows hem accepteerd.
 • Wat nog niet duidelijk is hoe je de USB 2.0 stick op je pc hebt aangesloten. Heb je deze op de onboard USB van het moederbord aangesloten? Is deze USB 2.0? Zo ja, heb je wel de USB 2.0 drivers die op cd van het moederbord staan geinstalleerd?

  Als de USB aansluiting van je moederbord slechts 1.1 is, dan is voor je USB 2.0 stick een USB 2.0 PCI-kaart aanbevolen. Een cd met USB 2.0 Win98 drivers wordt meegeleverd. Als deze divers correct geinstalleerd zijn, zul je die terug vinden in het apparaatbeheer bij USB-controller.

  Dan pas zou je de Win98se drivers voor je USB 2.0 stick kunnen installeren. Als deze installatie is voltooid, zal deze melden dat je USB 2.0 stick kan worden ingeplugd. Het lampje van de USB 2.0 stick zal dan gaan branden, en Windows 98 detecteerd nieuwe hardware.
 • Hij is aangesloten op een Trust 5 port usb 2.0 pci card, hier werkt mijn joystick ook op.
  Ik heb inmiddels via google heel wat afgespeurd maar het lijkt wel of ik de enige ben met dit probleem.
  Ik heb het op de servicepagina van sweex aangemeld, daar moest ik het artikelnummer van een ander onderdeel "lenen" om mijn vraag geaccepteerd te krijgen want het artikelnr van de stick was niet bekend, maar het is toch echt een MN004
 • [quote:103659f12d="con f16"] Hij is aangesloten op een Trust 5 port usb 2.0 pci card, (..) want het artikelnr van de stick was niet bekend, maar het is toch echt een MN004[/quote:103659f12d] Is het dan niet deze 5 Port USB2 PCI Card HU-3150? En hoe wordt deze Trust 5 port usb 2.0 pci card herkend in het apparaatbeheer?
 • Na installatie van deze kaart is erbij gekomen:
  USB 2.0 Root Hub
  VIA PCI to USB Enhanced Host Controller
 • [quote:39abf3b57c="con f16"] Na installatie van deze kaart is erbij gekomen:
  USB 2.0 Root Hub
  VIA PCI to USB Enhanced Host Controller[/quote:39abf3b57c] Dat lijkt me wel in orde. Maar hoe wordt dan de USB 2.0 stick herkent in het apparaatbeheer? En gaat het lampje daarvan branden, als je 'm inplugd?
 • Omdat windows de stick niet herkent (alleen als nieuwe hardware) gaat het lampje niet branden en kan er ook niets staan in Apparaatbeheer, eerst moet ik de stick kunnen aansluiten zonder dat windows gaat zeuren.
  Dat herkennen van nieuwe hardware is niet erg, als op die manier drivers geïnstalleerd moeten worden, maar hier moet dat vóór het aansluiten.
 • [quote:9daa3c9fa2="con f16"]Omdat windows de stick niet herkent (alleen als nieuwe hardware) gaat het lampje niet branden [/quote:9daa3c9fa2] Maar wat bedoel je met (alleen als nieuwe hardware)? Er zou toch iets moeten gebeuren, als je de USB 2.0 stick inplugd. Of verschijnt de USB 2.0 stick als Onbekende hardware? Dus met vraag- en uitroeptekens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.