Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bij elke start schijfcontrole

8 antwoorden
  • Sinds enige tijd heb ik last van het feit dat mijn systeem elke start begint met een schijfcontrole op een van mijn geinstalleerde schijven. Ik weet niets dat ik een keer die opdracht heb gegeven. Hoe kan ik dit fenomeen uitschakelen?
  • U kunt ook proberen de automatische opstartcontrole voor de c-schijf uit te schakelen. Ga daartoe via Start naar Uitvoeren, typ 'cmd' en klik op OK. In het prompvenster tikt u: 'chkntfs /x c:' (zonder aanhalingstekens), gevolgd door enter. Daarna kunt u uw computer herstarten. Ik wist het ook niet, maar google en dan kom je op ZD net terecht, met bovenstaande voor XP.
  • Heb dit ooit ook eens gehad. Je moet gewoon windows opstarten en aanloggen. Dan de schijfcontrole uitvoeren voor alle partities. Na de reboot is ie weg. Het duurt wel effe, dus zet alvast een bak koffie of haal een krat pils.
  • Hier bij mij (en ook een aantal anderen) was de oplossing om een keer op te starten in veilige modus. Hij zal dan een hele tijd op een zwart scherm met een cursor blijven staan. Maar na de controle start hij door. Daarna moet het weg zijn, mss moet je nog een keer in veilige modus opstarten. Ik zelf had het weg na 2x opstarten in veilige modus. [Edit] Maakt hij btw elke keer ook die controle af of geeft hij een fout? Dat hij het medium niet kan controleren? In dat geval geldt bovenstaande nl, scant hij wel, dan kan je het proberen, maar weet ik niet of het werkt.
  • Ik heb 4 schijven in mijn PC waarvan de vierde schijf steeds wordt gecontroleerd, dus niet de C schijf
  • als die eenmaal loopt cancel je hem dan?
  • Nadat deze schijfcontrole een paar keer helemaal is doorlopen na een herstart cancel ik hem nu steeds
  • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151640 http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151365 http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=148524 http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=148369

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.