Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Piepende videokaart

Anoniem
Bosje
11 antwoorden
 • Hoi,

  Mijn zus der computer doet gek.

  Een maand of vijf geleden had ze een probleem zodra ze haar computer aan deed en beeld had, kreeg ze een hele hoge piepende toon constant en der beeldscherm resolutie was 800 * 600 geworden i.p.v. 1024 * 768, en ik kon de resolutie niet meer veranderen. Had toen nieuwe drivers geinstalleerd, windows update drivers gebruikt, niets hielp.

  Een andere reserve videokaart erin gedaan en het probleem was opgelost.

  Een maand of vier geleden heeft mijn zus een nieuwe videokaart gekocht Ati Radeon 9800 pro en het ging allemaal uitstekend.

  Gisteren belde mijn zus me weer in paniek op, er een melding dat de videokaart geen stroom had en ze kon niet verder. Ik was gisteravond bij haar, en heb de kast open gemaakt en het stekkertje (stroom) eruit gehaald en er opnieuw ingedaan. Probleem was opgelost, computer starte normaal weer op.

  Vanmiddag belde mijn zus me weer in paniek op. Ze starte de computer op en prompt ze hoorde weer gelijk die oude bekende hoge piep en de schermresolutie staat weer op 800 * 600. Als ze hem een hogere resolutie geeft gaat hij weer piepen !

  Heb de driver vandaag er weer opnieuw opgezet maar nog steeds het probleem.

  Weten jullie wat het probleem kan zijn?

  Ze heeft Windows XP home en dus de Ati Radeon 9800 pro videokaart.

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Ronald
 • ik denk dat het de monitor is .
  niet de vodeokaart .
  maar als jij denk dat het de vkaart is .
  ga dan met dat ding naar de pcboer .
  je heb een jaar garantie
 • Hoi Plextor,

  Ik zou eerlijk gezegd niet weten waar het aan licht, vandaar mijn vraag alhier.

  Dacht eerst dat het de videokaart is.

  Ik kan er inderdaad wel eens een andere monitor aan hangen, is nog een 17 crt monitor. Ze wilde toch nog een keertje een tft scherm aanschaffen. Dan neem ik die van mij wel eens mee naar haar.

  Hopelijk hebben andere mensen nog andere ideeen.
 • bedoel je dus piepen van het systeem ?

  dit kan ook betekenen dat je cpu te warm wordt, echter heeft natuurlijk niets te zien met je schermresolutie dus zou je kunnen aannemen dat ie dat misschien ook doet als de vid kaart te warm wordt.

  Als ie piept, kijk eens naar de temp van je videokaart, al weet ik niet zeker of de 9800pro een ingebouwde temp sensor heeft (als ie het niet heeft kan het ook niet het probleem zijn aangezien ie dan zelf zen temp niet weet)
 • Hoi rombaft,

  Het is een constante hele hoog fluitende toon die je hoort.

  Als de computer een dag heeft uitgestaan en je zet hem dan aan dan gebeurd het gelijk zodra Windows is opgestart. De fan's draaien normaal zo te zien, daar had ik ook naar gekeken.
 • [quote:bb663b5d5e="plextor"]ik denk dat het de monitor is .
  niet de vodeokaart .
  maar als jij denk dat het de vkaart is .
  ga dan met dat ding naar de pcboer .
  je heb een jaar garantie[/quote:bb663b5d5e]

  eens met lite-on. het is de monitor. een onderdeel is aan het vibreren
 • Hoi Bosje,

  En wat houdt het in dat de monitor aan het vibreren?

  Omdat het dus niet echt consequent is, eerst wel doen, na nieuwe videokaart dus niet en nu op eens (aantal maanden later wel).

  Vibreren is trillen, maar kan me dit niet voorstellen in combinatie met beeldscherm.
 • Om de zaak even wat duidelijker te krijgen:

  Je zult toch wel kunnen horen of die piep/fluit uit de pc-kast komt of uit de monitor?

  Komt het uit de monitor dan is die het waarschijnlijk aan het begeven. Of een slechte monitor ook de videokaart kan beschadigen? Denk het eigenlijk niet.

  Het kan ook nog zijn dat de refreshrate van de videokaart hoger staat ingesteld dan de monitor aankan, bijvoorbeeld 90 Hz i.p.v. 75 of 85 en dat vinden monitoren ook niet leuk. Daar kunnen monitoren absoluut wel kapot van gaan.

  Een fluitende videokaart? Behalve een kapotte fan (indien aanwezig) zou ik zo gauw niet weten wat daar aan kan fluiten eerlijk gezegd. Maar mogelijk heb ik dat wel mis.

  Gr,
  Jim
 • kan zijn de hoogspanng trafo .
  net als in een tv een fluit toon .
  even inspuiten met wd40 of imal
 • Hoi iedereen,

  Vanavond ga ik weer eventjes naar mijn zus toe en maak haar weer open.

  Zal dan ook goed luisteren of ik kan horen waar de piep/ fluitende toon precies vandaan komt uit de kast of uit de monitor. Ze staan direct naast elkaar.

  Kom hier vanavond wel weer op terug.
 • Videokaart zal idd niet vaak gaan piepen, tenzij hij een speakertje heeft, maar dan nog doet hij het alleen in geval van oververhitting of bijv de stroom niet aangesloten. De 9800 kaarten hebben dat niet, die geven alleen een melding op het scherm als de stroomkabel er niet in zit.

  Ik denk ook dat de monitor het gewoon is. Kan je heel makkelijk testen, reso op 1024x768 en als ie dan gaat piepen zet je de monitor uit.

  offtopic:[quote:c863761a71="hulpdienst"]Vanavond ga ik weer eventjes naar mijn zus toe en maak haar weer open.[/quote:c863761a71]
  Grappig, maar ik dacht dat het om de pc van haar ging? :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.