Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hoe werken met laptop accu.

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik heb een tweede hands laptop gekocht(20 mnd), hoe houd ik de accu in de beste conditie.

    Ik laad hem volledig op en werk dan op de accu net zolang tot hij aangeeft dat de spanning te laag wordt etc.

    Is dit de beste manier of niet?
  • Dit is inderdaad de beste manier. Helemaal opladen en vervolgens zo lang mogelijk met de accu doen alvorens hem opnieuw op de netvoeding aan te sluiten, hiermee verleng je de levensduur.

    Het schijnt ook goed te zijn om hem van tijd tot tijd helemaal op te laden en vervolgens weer leeg et laten lopen zonder ermee te werken. Dan wordt ie opnieuw gekalibreerd. In hoeverre dit juist durf ik niet met zekerheid te zeggen maar ik heb het eens horen zeggen.
  • Li-ion accu's die meestal in laptops zitten hebben niet zo'n last van geheugeneffect, maar dat is idd de beste methode, laat em ook niet te leeg lopen, dat is ook niet goed en dan laadt ie slecht op.
  • Waarschijnlijk vlat je laptop dan al uit, maar maak die accu's nooit helemaal leeg. Ook bij Ni-Cd accu's niet, want dat is ook slecht voor de accu. Het beste is de accu tot ongeveer 2-3% vol te laten en dan op te laden. Het is ook beter om op de accu te werken, want als je hem op het stopcontact aansluit dan wordt de accu ook continu opgeladen, waardoor deze erg heet kan worden omdat hij wordt overladen. Vaak merkt de pc wel wanneer de accu vol is, maar hij blijft pulsen geven, alleen minder frequent, om de accu ook vol te houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.