Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met LAN-verbinding

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Mijn computer vertoont het eigenaardige gedrag dat hij soms geen connectie met iternet meer heeft. Het is een hardware-matig probleem, want de oplossing is naar apparaatbeheer te gaan en daar de door het systeem automatisch uitgeschakelde ethernetkaart terug in te schakelen. Dit probleem blijft zich echter herhalen.

  Het is een onboard ethernet op het MOBO.

  Wat kan de oorzaak hiervan zijn, en hoe valt het op te lossen?

  Tnx.
 • Dus de netwerkkaart wordt automatisch uit geschakeld? Dat klinkt juist meer als een software probleem. Lijkt me dat je maar eens goed op virussen, spyware en dat soort troep moet controleren.
 • Mijn PC is clean. Ik heb adaware SE, spybot S&D, Spysweeper, Spywareblaster, Pestpatrol, CWShredder, en MS AntiSpyware als antispyware-software.

  McAfee Virusscan Enterprise 8.0 is mijn virusscanner.


  Lijkt me dus niet daaraan te liggen…
 • Misschien dat hij wordt uitegeschakeld door Windows. Kijk eens bij de eigenschappen van het apparaat in Apparaatbeheer en vervolgens bij tabblad Energiebeheer. Haal daar het vinkje weg bij 'De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen' Nu eens kijken hoe het gaat…
 • [quote:569f36ea8a="Pruis"]Mijn computer vertoont het eigenaardige gedrag dat hij soms geen connectie met iternet meer heeft. (..) Het is een onboard ethernet op het MOBO. [/quote:569f36ea8a] Om welk merk/type moederbord/merk pc gaat het? Bij de fabrikant zou je diagnostische software kunnen downloaden, om zo de onboard ethernet te testen. Controleer ook het ledje van de onboard ethernet. Gaat deze ook uit, wanneer je de internet verbinding verliest?
 • [quote:1d85943aa6="praatpaal"]Misschien dat hij wordt uitegeschakeld door Windows. Kijk eens bij de eigenschappen van het apparaat in Apparaatbeheer en vervolgens bij tabblad Energiebeheer. Haal daar het vinkje weg bij 'De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen' Nu eens kijken hoe het gaat…[/quote:1d85943aa6]

  Er stond idd een vinkje dat Windows dit apparaat mocht uitschakelen. Vreemd, ik heb zelf dat vinkje daar nooit gezet… Nu afwachten of ik mijn connectie nog ga verliezen. Soms duurt het enkele dagen. Ik laat weer van me horen wanneer ik meer weet.

  In ieder geval bedankt!
 • Sorry voor het uppen van deze oude topic. Maar mijn probleem is nog steeds niet opgelost. Heb er een tijdje mee kunnen leven, maar het irriteert me toch zodanig dat ik een oplossing wil vinden voor het wegvallen van de connectie.


  @ jolo: merk is ECS K7S5A

  Over dat ledje weet ik niets. Ik draai mijn pc liever niet zelf open… en ik zou niet weten waar dat ledje zich bevindt…
 • is dit een asrock mobo? Hiervan moet je de driver goed installeren anders gaat het fout :lol: had ik ook steeds en toen heb ik de driver van de cd-rom er op gezt en probleem opgelost :lol:
 • [quote:cb4ab8efc2="Pruis"]merk is ECS K7S5A Over dat ledje weet ik niets. Ik draai mijn pc liever niet zelf open… en ik zou niet weten waar dat ledje zich bevindt…[/quote:cb4ab8efc2] Dat ledje zou bij je LAN aansluiting van je moederbord moeten zittten. Heb je die pc dan niet zelf samengesteld? Wat de drivers betreft. Zowel de LAN drivers op de cd van het moederbord, en op site de fabrikant zouden moeten voldoen. Is het de ESC K7S5A(3.1)? Want er is ook nog ESC K7S5A(3.1B) en ECS K7S5A Pro(5.0). Diagnostische software voor je onboard LAN heb ik niet kunnen vinden. Eventueel kun je een Linux Knoppix Live cd kunnen gebruiken voor tests.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.