Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows afsluiten duurt zon 3 minuten

None
7 antwoorden
 • Als ik Windows XP Home SP2 UPHclean af ga sluiten op de gewone manier (Start->Uitschakelen) dan blijft de PC 3 of 4 minuten hangen met een zandlopertje in het beeldscherm, de achtergrond word dan zwart with, ik kan de muis dan nog wel bewegen,maar niks aanklikken, na 4 minuten komt het schermpje met keuzes tevoorschijn…
  Ik druk hierbij op Afsluiten, waarop de PC begint af te sluiten en naar een blauw scherm overgaat van windows XP dat ook is te zien bij het opstarten maar dan met de text: Windows gaat afsluiten (of iets dergelijks), dit duur ook weer 3 a 4 minuten…. vervolgends is de PC na 10 minuten uit, dan start ik de pc de volgende dag overnieuw op, en wil deze al mijn schijven gaan controleren op fouten, dit heb ik in het begin maar laten gaan, maar de pc vond niks, doet dit nog steeds, en vind ook nog steeds niks….

  heeft iemand een idee hoe dit komt (met name het afsluietn dat zo lang duurt) en wat ik hieraan kan doen?

  Bedankt,
  Sander Monster
 • Welke antivirus-software draai je?

  Heb je je Windows-installatie al 's een flinke schoonmaakbeurt gegeven (zorg wel eerst voor een backup van je huidige Windows register)?

  1. Tijdelijke bestanden weggooien; Crap Cleaner
  2. Spyware verwijderen; FAQ Gerben
  3. Windows register opschonen; Tweaknow Regcleaner
  4. Opstartregister opschonen. StartUp Mechanic
 • [quote:c2b3d600af="Obi-wan-kenobi"]Welke antivirus-software draai je?

  Heb je je Windows-installatie al 's een flinke schoonmaakbeurt gegeven (zorg wel eerst voor een backup van je huidige Windows register)?
  [/quote:c2b3d600af]

  Ik wil juist voorkomen dat ik windows moet schoonmaken…

  ik gebruik de volgende virusscanner:

  Norton Antivirus Professional Edition
  Corporate Edition Licenced to: Invista The Netherlands NV
 • [quote:36e177513a="Sander1337"]Ik wil juist voorkomen dat ik windows moet schoonmaken…[/quote:36e177513a]Als je niet wilt dat je Windows vervuild raakt, dan moet je je PC niet gebruiken … :wink:
  [quote:36e177513a="Sander1337"]Norton Antivirus Professional Edition[/quote:36e177513a]Zou je een alternatief voor Norton kunnen installeren, zoals NOD32? Norton laat vaak je systeem voor niets een tijdje hangen.
 • [quote:efd095d29e="Obi-wan-kenobi"][quote:efd095d29e="Sander1337"]Ik wil juist voorkomen dat ik windows moet schoonmaken…[/quote:efd095d29e]Als je niet wilt dat je Windows vervuild raakt, dan moet je je PC niet gebruiken … :wink:
  [quote:efd095d29e="Sander1337"]Norton Antivirus Professional Edition[/quote:efd095d29e]Zou je een alternatief voor Norton kunnen installeren, zoals NOD32? Norton laat vaak je systeem voor niets een tijdje hangen.[/quote:efd095d29e]

  NOD32?

  over schone windows: ik wil windows reinstallen als laatste optie gebruiken, het is ook niet echt een urgente situatie, tis alleen tamelijk irritant…
 • Obi-wan-kenobi had het niet over windows opnieuw installeren!
  Hij/zij stelde alleen voor om je tijdelijke bestanden weg t e gooien en je register van windows te controleren.
  Dat is gewoon een klein beetje onderhoud, meer niet.
 • [quote:2f5b9c6f4a="Sander1337"]NOD32?[/quote:2f5b9c6f4a]Yup, werkt sneller en beter (detecteert meer) dan Norton. Maar begin maar eerst met opschonen, een nieuwe software-licentie kost natuurlijk ook weer wat duiten …
  http://www.nod32.nl/home/home.htm
  [quote:2f5b9c6f4a="Sander1337"]over schone windows: ik wil windows reinstallen als laatste optie gebruiken, het is ook niet echt een urgente situatie, tis alleen tamelijk irritant…[/quote:2f5b9c6f4a]Idd, ik had het niet over een herinstallatie. Ik zet ook niet voor niets al die linkjes naar hulpprogrammaatjes erbij … :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.