Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ik word helemaal gek van ie compaq pc: HDD problemen

kid jansen
6 antwoorden
 • Ik heb echt de grootste 'pech' week allertijden achter de rug en het lijkt er op dat die pech zich nu voortzet in deze week.
  Door een stroomstoring was m'n pc gecrashed, daarom heb ik toen deze compaq geinstalleerd. Ik remde met m'n fiets, en m'n frame brak. Vervolgens brak de remkabel van m'n racefiets die ik toen als reserve fiets gebruikte, en vandaag kreeg ik een lekke band met die racefiets.

  Maar nu word ik ook nog eens gek van die klote compaq pc, dat schijt ding is nu al een paar keer vastgelopen. En dan zit er niks anders op dan de aanknop vijf seconden in te drukken. Als ik dan vervolgens weer opstart, vindt dat schijtding vrijwel altijd met scandisk problemen en het maakt niet uit wat ik doe, maar vervolgens start hij niet meer door.
  Ik krijg een foutmelding die niet eens goed wordt weergegeven, maar wat ik er wijs uit wordt is dat het een initialisatiefout is met een VKD apparaat?!?!

  Ik dacht laat ik maar wat proberen, dus ik had de tweede hardeschijf los gekoppeld en jawel hij starte door. De enige oplossing om met die harde schijf aangesloten (Western Digital Caviar SE WD400JB) op te starten is door hem opnieuw in te stellen met Western Digital Data Lifeguard v11 voor DOS (zeer misleidende naam, aangezien er absoluut geen data wordt gered). Dat komt er op neer dat ik de harde schijf opnieuw moet formateren en partitioneren en dan ben ik dus alles weer kwijt. :evil: :x
  Ik heb dit nu al twee keer moeten doen en ik begin het zo langzamerhand wel heel erg zat te worden. Van m'n wilskracht, doorzettingsvermogen en geduld is weinig meer over, als ik geen geld aan dat ding had uitgegeven had ik dat klote ding al lang uit het raam geflikkert.
  Maar aangezien ik er wel geld aan heb uitgegeven bedenk ik me meestal wel voordat ik zoiets doe.

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit ongelooflijk irritante probleem op kan lossen. Misschien dat een PCI IDE/ATA controller een uitkomst bied, dat die schijf dan beter herkend wordt. Want nu kan je dat ding alleen maar laten herkennen door hem te installeren met Western Digital Data Lifeguard (ik haat die naam).
  Die schijf wordt anders wel gezie, maar niet goed herkend. Zo ziet de BIOS alleen maar de grootte en de snelheid en voor de rest niks.
 • ik woon ook in Haarlem .
  dus als je die pc uit het raam mieterd .
  geef dan even een seintje ..
  ik wil die asiel zoeker dan wel onderdak geven


  :lol: .
  probleem compaq moet de hdisk niet op cable select staan
 • moet je wat dingen controleren,

  BOOT volgorde in BIOS, soms kan zoiets roet in het eten gooien.

  En zoals mijn voorganger aangaf, waarschijnlijk moeten de schijven op cable select staan.
  Beide jumpers van de schijven moeten exact hetzelfde gezet worden, bij de meeste schijven is dit de jumpers op de tweede pinnetjes zetten (dus van links naar rechts, dan op tweede brugje vertikaal) .

  Dan is de masterschijf de verste schijf op de kabel en ziet ie de andere automatsch als slave
 • [quote:5d53e84c35="plextor"]ik woon ook in Haarlem .
  dus als je die pc uit het raam mieterd .
  geef dan even een seintje ..
  ik wil die asiel zoeker dan wel onderdak geven


  :lol: .
  probleem compaq moet de hdisk niet op cable select staan[/quote:5d53e84c35]

  Good to know! Dat stonden ze ook al, dus waarom ze dat dan gedaan hebben?!?! :x
 • [quote:f8a5f1af65="rombaft"]moet je wat dingen controleren,

  BOOT volgorde in BIOS, soms kan zoiets roet in het eten gooien.

  En zoals mijn voorganger aangaf, waarschijnlijk moeten de schijven op cable select staan.
  Beide jumpers van de schijven moeten exact hetzelfde gezet worden, bij de meeste schijven is dit de jumpers op de tweede pinnetjes zetten (dus van links naar rechts, dan op tweede brugje vertikaal) .

  Dan is de masterschijf de verste schijf op de kabel en ziet ie de andere automatsch als slave[/quote:f8a5f1af65]

  Jullie spreken elkaar tegen, plextor zegt juist niet cable select en jij zegt wel cable select. Ze staan nu ook op cable select, dat van die jumpertjes weet ik zelf ook wel, en het staat er vaak ook nog eens bij.
 • Het heeft min of meer geholpen, ik heb de jumpers gewoon gezet zoals de apparaten herkent werden: boot drive primary master, CD_ROM primary slave, tweede hdd secondary master.
  Het probleem is opgelost, wat mij betreft, alleen zegt die compaq nu dat er een probleem is, hij heeft alleen nergens last van.

  Ik krijg nu na die splash van compaq een scherm met "1792-secondary disk controller failure".

  Onderaan staat een blauw kader met F1=boot, dus ik moet nu iedere keer op F1 tikken bij het opstarten. Voor de rest werkt dat ding more or less prima, ik heb voor m'n gevoel in ieder geval geen problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.