Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Super 8 films naar DVD

3 antwoorden
  • Ik weet uit het verre verleden dat je super 8 films over kunt zetten m.b.v. een camcorder naar video. Omdat mijn projector stuk is ben ik op zoek naar een apparaat waarmee je een super 8 film rechtstreeks naar een statione DVD-recorder kan "branden". Kent iemand het bestaan ervan?
  • Die apparaten bestaan wel maar zijn voor profesioneel gebruik bedacht en erg duur. Ik zou op marktplaats een tweedehandsje kopen voor een paar tientjes....
  • om super8 rechtstreeks te branden lijkt me niet mogelijk: je zult het beeld eerst digitaal moeten inlezen. daar heb je dus apparatuur voor nodig, een soort van digicam, waarmee je het beeld van scherm opneemt. of misschien bestaat er wel een apparaat dat zoiets ingebouwd heeft. ben zelf ook naar zoiets op zoek, en weet dat de profi´s gebruik maken van een kast met lenzen en spiegels waar aande ene kant het filmbeeld in wordt geprojecteerd en je aan de andere kant je digicam laat opnemen. zag bij conrad zoiets voor 59 piek (telescreen video 3-in-1) waarvan ik de aanschaf overweeg. voor die prijs kun je best wat experimenteren. misschien al iemand ervaringen daarmee?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.