Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe HD kweddels

8 antwoorden
  • In augustus kocht ik een maxtor one touch 300 MB externe HD (wist ik toen veel) vooral als "gemakkelijk toegankelijke" backup voor mijn foto's (mijn eigenlijk backups staan op DVD's) De eerste maanden leek het me goed te werken (niet echt veel gebruikt) maar in oktober kreeg ik zo'n befaamde maxtor locked drive. Veel geprobeerd, weinig geholpen, en uiteindelijk van miserie terug geformateerd. Daarna de maxtor software niet meer geïnstalleerd en dat leek ook te werken. Nu net kreeg ik weer een foutmelding (cylindrische fout of zoiets) en kon ik niets van de HD kopieeren. Alles terug gestopt, terug gestart en toen lukte het wel. Maar je voelt mijn bezorgdheid ... het gaat tenslotte om een backup HD. tot dusver mijn verhaaltje, nu mijn vraag. Ik koppel de USB van de HD steeds af en ontkoppel 'em ook van het elektriciteitsnet als ik hem niet nodig heb. Als ik iets wil kopieeren of terug halen hang ik 'em ff aan. Is het nu belangrijk in welke volgorde ik dat doe ? Kan ik zo 'iets' verknoeien ? Of speelt het allemaal geen rol en hoort die HD telkens behoorlijk te werken.
  • Zelf ook veel problemen gehad met een sweex hd bay gehad maar dat kwam door dat het sweex was Bestanden waren er op gezet en corrupt geraakt als je ze er af probeerde halen zie die dat er een schrijf fout was opgetreden Maar dat kwam omdat het sweex was heb nu een 2.5inch digiconnect case met een 80gb disk er in en dat werk perfect
  • [quote:5a19f91392="perrush"] maxtor one touch 300 MB externe HD (..) Ik koppel de USB van de HD steeds af en ontkoppel 'em ook van het elektriciteitsnet als ik hem niet nodig heb. Als ik iets wil kopieeren of terug halen hang ik 'em ff aan. Is het nu belangrijk in welke volgorde ik dat doe ? [/quote:5a19f91392] Bij het inpluggen van de externe harde schijf maakt de volgorde niet uit. Daarentegen als je de externe harde schijf wilt uitpluggen terwijl de pc nog aan staat, dan is het wel belangrijk dat je eerst in de systeemtray dubbelklikt op de icoon Veilig hardware verwijderen. (Savely remove hardware) Dan op Stop en OK. Zodat deze uit uit hardware devices verdwijnt. Zelf heb ik 3 externe harde schijven, waarvan 1 Maxtor 160 GB 5000 DV. Die is dus iets ouder als die van jou. Ik heb daar nog geen problemen mee gehad.
  • Bedankt voor de info Jolo, Kan je me ook zeggen waarvoor dat belangrijk is ? Normaal zet ik gewoon de HD af en unplug alles. Maar ik zal er in't vervolg op letten dat ik 'em eerst in de systray stop.
  • [quote:1ef5edf61a="perrush"] Kan je me ook zeggen waarvoor dat belangrijk is ? [/quote:1ef5edf61a] Als je de icoon Veilig hardware verwijderen niet gebruikt, zou het kunnen dat Windows XP nog bezig is met de externe harde schijf. Er kan daardoor data verloren gaan.
  • [quote:e4055fb542="jolo"][quote:e4055fb542="perrush"] Kan je me ook zeggen waarvoor dat belangrijk is ? [/quote:e4055fb542] Als je de icoon Veilig hardware verwijderen niet gebruikt, zou het kunnen dat Windows XP nog bezig is met de externe harde schijf. Er kan daardoor data verloren gaan.[/quote:e4055fb542] Meestal zet ik hem een heel tijdje later af, dus daar heb ik niet echt schrik voor. Ik vroeg me wel af of dat gevolgen had voor de herkenning van de HD als je hem de volgende keer inschakeld (al dan niet binnen dezelfde sessie)
  • [quote:66062424bd="perrush"] Meestal zet ik hem een heel tijdje later af, dus daar heb ik niet echt schrik voor. [/quote:66062424bd] Zelf dan is het nog mogelijk dat Windows XP of een (antivirus) applicatie nog leest/schrijft van/op de externe harde schijf. [quote:66062424bd="perrush"] Ik vroeg me wel af of dat gevolgen had voor de herkenning van de HD als je hem de volgende keer inschakeld (al dan niet binnen dezelfde sessie)[/quote:66062424bd] Als je de externe harde schijf in de haast vergeet veilig te verwijderen, zou deze de volgende keer nog wel herkent behoren te worden. Het is te vergelijken met een stroomstoring. Als de netspanning wegvalt terwijl de pc nog aanstaat, (zonder UPS) dan kan er ook data verloren gaan van de (externe) harde schijf partities, die in de verkenner staan.
  • bootschap duidelijk ... in't vervolg een beetje meer tijd nemen om hem deftig aftekoppelen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.