Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wie van de drie.......Hitachi/Maxtor/Samsung

5 antwoorden
  • hoi allemaal, ik zit op dit moment nog met een 80 gig WD (wd800jb), die constant tot de nok vol zit, dus ben ik op zoek naar een grotere schijf. Ik zit te twijfelen tussen een Hitachi Deskstar T7K250, een Maxtor diamondmax 10 250 gig 16mb en een Samsung Spinpoint P120, 250GB. Ik heb over deze schijven diverse reviews gelezen, maar vind de keuze nog steeds lastig. De Samsung is erg stil, heeft een snelle read/write maar een hogere accestime. De Hitachi heeft weer een erg lage accestime en de diamondmax 10 scoort goed in de pcmarks, maar maakt veel herrie en geeft vaak problemen icm nforce 4. Iemand heeft mij ook nog de Maxtor maxline III 250gb aangeraden, maar ik weet niet goed waar ik deze moet plaatsen.Mijn vraag aan jullie is dus: als jullie zouden moeten kiezen tussen deze drie schijven, welke zou het dan worden en waarom? Op dit moment bestaat mij pc nog uit een Asus A7N8X deluxe mobo, met een xp2000+ cpu, 768mb ddr en een Asus 6800 GT 256mb. Alvast bedankt!
  • persoonlijk zou ik kiezen voor de maxtor want die zijn goedkoper en gaan het langst mee :lol: op de mijne zit ook 3 jaar garantie :D
  • Bedankt voor je reactie. Volgens mij geven bijna alle merken 3 jaar garantie, Seagate zelfs 5 jaar. Maar ik heb begrepen dat de diamondmax 10 echt veel herrie maakt en een hogere accestime heeft dan de Hitachi. Dat vind ik toch wel een nadeel.
  • daarin hebbie inderdaad gelijk :lol:
  • Als stilte belangrijk is, neem dan de samsung. En anders zou ik de hitachi nemen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.