Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe Harddisk maar welke

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik ben van plan een nieuwe harddisk te plaatsen in mijn P4 2.4. Het mobo is niet meer 1 van de nieuwste, de MSI 845PE.

  Wat is wijsheid? is een ata133 veel sneller dan een ata100? Is het aan te raden om de RAID functie te gebruiken?

  Graag wil ik de snelste mogelijkheden gebruiken.

  Wat is het advies?
 • De keuze tussen serial ata of IDE of de keuze van de grootte lijkt me moeilijker. Ik denk niet dat het verschil tussen ATA100 en 133 merkbaar is. De ATA100 snelheid wordt volgens mij in de praktijk niet eens gehaald.

  Let gewoon op wat je vermoedelijk wilt hebben. Merk, grootte, snelheid, prijs. De leeftijd van de computer zegt me weinig. Nagenoeg alle computers van de afgelopen 3-4 jaar kunnen nog prima gebruikt worden met een grote harde schijf. Het is zelfs zonde om een nog niet zo oude computer (tenzij je 3 jaar oud vind) te laten werken met de oorspronkelijke harde schijf. De huidige modellen zijn nagenoeg altijd sneller. Nagenoeg gebruik ik omdat er altijd wel eentje is te vinden die langzamer zal zijn. Misschien dat extreme groottes (120GB voor oudere modellen, 200, 300GB) wel problemen geven. Wil je meer zekerheid, meldt dan merk/type moederbord en wacht reacties van anderen af.
 • Ik zou gewoon een 200GB ata schijf kopen. Raid zou je kunnen doen, levert alleen bij raid0 snelheidswinst op, maar maakt je data veel kwetsbaarder. Bovendien is de snelheidswinst bij onboard raid vaak zeer beperkt.
 • Type van het mobo staat er toch?

  grootte van de schijf vind ik ook niet spannend. 120GB is al meer dan genoeg. ik zou hem alleen graag snel willen hebben. ATA100 7200RPM is dus al voldoende?
 • [quote:15f5355385="gerben"]Bovendien is de snelheidswinst bij onboard raid vaak zeer beperkt.[/quote:15f5355385]

  Is dat zo? Dus in plaats van twee schijven van 80 gig zou je net zo goed eentje van 160 gig kunnen nemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.