Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Plugje gamepoort --> USB?

Anoniem
FTI
6 antwoorden
 • Ik heb op de HCC dagen een joystick gekocht (€1 :D 8) ) Echter, pas thuis kwam ik erachter dat ik geen midi/gamepoort op mijn pc heb. Nu heb ik 2 mogelijkheden:

  -Een plugje kopen waardoor de joystick in een usb poort kan (hoe duur is dat ongeveer?) zoiets dus (EDIT)
  -Een ouwe (1994) geluidskaart erinzetten; hier heb ik wel een aantal vragen over: kan ik mijn boxen (4.1 dmv splitter) op mijn onboard sound aansluiten en mijn joystick op de uitbreidingskaart?

  Voor de duidelijkheid, het gaat om zo'n aansluiting:

  [img:22ab81b8f7]http://www.atmarkit.co.jp/fsys/cableconnect/04sound_game/05midi_game_port-box-l.jpg[/img:22ab81b8f7]

  BVD! FTI :wink:
 • Bij mijn weten is de goedkoopste en makkelijkste oplossing inderdaad een geluidskaart-met-gameport. Gewoon maar proberen. Geluidskaarten werken meestal wel naast onboard geluid, maar soms niet. Er kan weinig stuk gaan, het werkt, of het werkt niet. Je kunt in apparatenbeheer ook het geluidsgedeelte van de kaart uitschakelen.
 • [quote:fbe5471c81="gerben"]Bij mijn weten is de goedkoopste en makkelijkste oplossing inderdaad een geluidskaart-met-gameport. Gewoon maar proberen. Geluidskaarten werken meestal wel naast onboard geluid, maar soms niet. Er kan weinig stuk gaan, het werkt, of het werkt niet. Je kunt in apparatenbeheer ook het geluidsgedeelte van de kaart uitschakelen.[/quote:fbe5471c81]

  Dan nog ff 2 vragen over die ouwe geluidskaart:

  1. is de geluidskwaliteit (veel) slechter? (Creative Vibra 16 oid)
  2. belast het de processor?

  Ga ff kijken of die geluidskaart dan ook 4.1 aankan :-?
 • bij nadere inspectie van de 3 (!) geluidskaarten, blijken ze allemaal ISA te zijn, en laat dat nou net de sleuf zijn die niet op mijn mobo zit :x
 • Koop gewoon een leuke creative pci geluidskaart. Geven goed geluid, zeker niet slechter dan je onboard en hebben tot aan de audigy 2 zs iig zeker wel een game/midi poort voor over ik weet. Mijn Audigy 2 zs iig wel.
 • Kan je niet beter voor een goedkope USB-joystick kijken? Een verloopplugje of een nieuwe geluidskaart kosten beide heel wat meer dan die joystick van 1,-. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.