Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Audio ingang frontpanel werkt niet

Anoniem
None
16 antwoorden
  • Ik heb een probleem met de front aansluiting voor audio ingang

    De behuizing heeft een front panel voor audio en USB. USB werkt en de audio uitgang ook, de audio ingang werkt echter níet (microfoon). Dit frontpanel kan maar op één manier op het moederbord aangesloten worden, dus dat kan niet missen.

    Zou de volgorde van de aansluitingen in de gebundelde stekker niet overeen komen met de layout op het moederbord? Lijkt me sterk…

    Behuizing: AOpen Midi Tower QF50B ATX 300W
    Moederbord: Asus K8S-MX 760GX, VGA, SATA, LAN, 6CH

    Iemand dit probleem zelf meegemaakt?
  • Staat de microfoon niet gedempt in volumeregeling in windows?
  • [quote:8a701d2e79="gerben"]Staat de microfoon niet gedempt in volumeregeling in windows?[/quote:8a701d2e79]Nee, want als ik 'm aan de achterkant rechtstreeks op de onboard geluidskaart aansluit werkt ie wel. (inderdaad vergeten te vermelden in startpost)
  • [quote:84f4a58e2a="JBS"][quote:84f4a58e2a="gerben"]Staat de microfoon niet gedempt in volumeregeling in windows?[/quote:84f4a58e2a]Nee, want als ik 'm aan de achterkant rechtstreeks op de onboard geluidskaart aansluit werkt ie wel. (inderdaad vergeten te vermelden in startpost)[/quote:84f4a58e2a]
    Mogelijk moet je nog een jumpertje over zetten, omdat je slechts 1 line in ingang hebt en deze niet gelijktijdig achter als op de front aansluiting kan zitten aangesloten.
    Momenteel is de line-in achterop actief, dit zul je moeten veranden (met een jumpertje o.i.d.) in de front audio aansluiting.
  • [quote:384aa9582d="Pinky & The Brain"]Mogelijk moet je nog een jumpertje over zetten, omdat je slechts 1 line in ingang hebt en deze niet gelijktijdig achter als op de front aansluiting kan zitten aangesloten.
    Momenteel is de line-in achterop actief, dit zul je moeten veranden (met een jumpertje o.i.d.) in de front audio aansluiting.[/quote:384aa9582d]Enig idee waar ik dat jumpertje kan vinden? In de manual kan ik er namelijk niets over vinden.
  • Ik heb nog eens verder navraag gedaan en iemand vertelde me dat als je kon kiezen tussen de stekker "HD Audio" en "AC'97" om de front audio op het moederbord aan te sluiten je in het BIOS moest aangeven op welke manier je het aangesloten hebt. Dit was volgens hem in ieder geval bij een ASUS moederbord zo. Het probleem geval heeft inderdaad twee stekkertjes en het is i.c.m. een Asus moederbord, maar ik kan in het BIOS niets vinden.

    Als ik de HD Audio stekker aansluit werkt de audio uit aan de voorkant wel maar ingang nog steeds niet. Zowel de ingang als uitgang op het moederbord werken dan NIET.

    Iemand een idee of dit waar is en of dit er iets mee te maken kan hebben?
  • Dat lees ik ook voor het eerst, ik dacht dat er gewoon tegelijk voor en achter hetzelfde signaal kan worden gegeven. Een splitkabeltje kan het tenslotte ook.
  • [quote:15921bd22e="kid jansen"]Dat lees ik ook voor het eerst, ik dacht dat er gewoon tegelijk voor en achter hetzelfde signaal kan worden gegeven. Een splitkabeltje kan het tenslotte ook.[/quote:15921bd22e]Ik heb voorheen meerdere PC's met een frontpanel gebouwd en ben nooit aan de BIOS instellingen geweest
    wat betreft de audio. Dit heeft altijd gewoon zonder problemen gewerkt.

    Behalve met deze…
  • Ik heb het frontpanel op mij PC aangesloten en daar werkt ie wel. Kwestie van brakke connector op het moederbord?
  • Na een formulier ingevuld te hebben voor support van ASUS (moederbord) kreeg ik een screenshot met uitleg wat ik moest doen. Na een spoedcursus Chinees heb ik de instelling kunnen vinden. :wink:

    Hier nog even het screenshot wat ik kreeg :P

    [img:c7aa80d239]http://members.chello.nl/j.swinkels4/MIC2.JPG[/img:c7aa80d239]
  • Dit schermpje lijkt wel op het "advanced" schermpje van volumeregeling. Ik heb daar maar een optie staan "1 microphone +20dB boost", maar wellicht staan er bij jou twee.

    [img:c8a4847c65]http://img228.imageshack.us/img228/1685/microfoon4uu.jpg[/img:c8a4847c65]
  • [quote:2f8d197731="gerben"]Dit schermpje lijkt wel op het "advanced" schermpje van volumeregeling. Ik heb daar maar een optie staan "1 microphone +20dB boost", maar wellicht staan er bij jou twee.[/quote:2f8d197731]Er staan er bij dat systeem inderdaad twee. Door de tweede optie aan te vinken werkt het de ingang aan de voorkant. Normaal gesproken kun je de beide ingangen niet gebruiken door die instellingen te veranderen? Het geluid komt wel zowel uit de frontuitgang als de uitgang aan de achterkant.
  • Geen idee, ik heb hier maar een aansluiting en maar een microfoon. Kwestie van uitproberen denk ik.
  • [quote:29a96bdf60="gerben"]Geen idee, ik heb hier maar een aansluiting en maar een microfoon. Kwestie van uitproberen denk ik.[/quote:29a96bdf60]Het werkt nu alleen aan de voorkant. Wil ik de aansluiting op de achterkant gebruiken dan moet ik die instelling veranderen. Geen probleem verder, ik ben allang blij dat het aan de voorkant werkt, daar was het uiteindelijk allemaal om begonnen… Niet dat ik 't niet kon missen, maar de eigenaar van de PC niet…
  • Kan ik me wel iets bij voorstellen. Als ik mijn microfoontje een keer wil gebruiken, moet ik op dubbele nek onder het buro in het halfdonker dat ding er proberen in te prikken.
  • [quote:706963f0f0="gerben"]Kan ik me wel iets bij voorstellen. Als ik mijn microfoontje een keer wil gebruiken, moet ik op dubbele nek onder het buro in het halfdonker dat ding er proberen in te prikken.[/quote:706963f0f0]Dat was nou precies haar reden. Maar dan iets subtieler :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.