Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB HUB probleem

Anoniem
derkdejong
23 antwoorden
 • Ik heb een 2.0 usb hub op mijn pc aangesloten en daarna de pc opgestart. Direkt na het opstarten verschijnen er 2 regels (die je altijd ziet bij het opstarten, waarna normaal een aantal gegevens verschijnen over welke schijven er zijn etc. etc. en uiteindelijk kom je dan op het buroblad), waarna er verder niets meer gebeurt. Als ik vervolgens de pc uit zet, de usb hub verwijder en dan de boel weer opstart, gaat alles weer goed. Als ik de usb-hub aansluit, terwijl de pc al aanstaat, dan werkt ie wel (met usb stick en mp3 speler). Ook verschijnt dan de melding dat nieuwe hardware gedetecteerd is en gebruikt kan worden. Sluit ik de pc af en start deze vervolgens weer op, dan komt gaat het opstarten niet verder en blijft ie weer hangen, zoals boven beschreven.
  Heeft iemand misschien een idee, wat hier niet goed gaat en hoe ik dat op kan lossen.
 • Zet in de BIOS "Boot from USB" eens op disabled.
 • Waar kan ik dit vinden? Misschien andere omschrijving?
  Zie in bios wel staan:
  usb function enabled
  usb 2.0 set support enabled
  usb legacy support disabled
 • Zet die legacy support eens uit. Overigens heb ik wel vaker meegemaakt, dat wat oudere pc's beslist niet willen booten, als er usb apparatuur is aangesloten.
 • de legacy support stond al op disabled. zie mijn vorige bericht.
 • Dan enabled, gewoon wat dingen uitproberen. Mogelijk werkt een usb pci kaartje ook beter.
 • Heb legacy support op enabled gezet en ook op disabled, maar het resultaat blijft hetzelfde en de pc start niet op. Heeft iemand verder nog een idee???
 • ik neem aan dat er op de andere poort (dan waar de hub op zit aangesloten) ook nog apparaten draaien?
  wat voor apparaten?
  heeft die hub een eigen voeding?
 • Als je de pc opstart met de hub eraan, is er wel of geen apparaat aangesloten. Zie ook vrag van derkdejong.

  Heeft ie een eigenvoeding? Zo ja, start de PC op zonder dat de voeding is aangesloten. Doet ie het dan
  wel?
 • Ik heb 2x 2.0 poorten: op de één zit de hub en op de andere draadloze ADSL usb ontvanger (die prima werkt). Waar de ADSL inzit heb ik ook de scanner ingehad en die werkt ook goed. Ik heb de ADSL en de scanner ook in de hub gehad en dat werkt ook (aansluiting usb hub dus NA het opstarten van de pc).
  De hub heb ik bij het opstarten in beide 2.0 poorten gebruikt en ook nog een keer in een 1.1 hub. In alle gevallen startte de pc niet op. Bij het opstarten zowel geprobeerd met lege hub, als hub waarin een mp3 speler en/of usb stick zat: in geen van de gevallen startte de pc op. Ik heb een hub zonder voeding.
 • Nog een aanvulling op mijn vorige bericht: als ik na een start met aangesloten hub de pc uitzet en vervolgens weer aanzet (na de hub uit de pc gehaald te hebben) dan verschijnt tijdens het opstarten de volgende melding: "Warning: FSB/SDRam frequency setting might be changed. Please adjust your settings in setup menu bij press del".
  Kan iemand hier iets over zeggen?
 • ik vermoed ook na dit verhaal dat de pcvoeding al die usb-apparaten bij het opstarten niet aankan.
  wat die aanwijzing in de bios betreft: ga eens de bios in (op del drukken tijdens het opstarten en probeer de instelling: load setup defaults.
 • Kan die USB hub niet gewoon brak zijn ( aangezien andere configs wel werken)
  Probeer eens een ander hubje
 • Ik heb load setup defaults aangeklikt en opgeslagen, maar ook dit gaf naar nog een keer opnieuw opstarten geen effekt en pc startte wederom niet op met aangsloten hub.
  En of de hub brak is, weet ik niet. Ik weet echter wel dat als de hub wordt aangesloten, nadat de pc is opgestart, deze prima werkt. Dus…….. wie het weet mag het zeggen.
 • zou het zo ook niet weten: Ik heb een server pc ECS K5SA. Daar heb ik een USB 2.0 hub ingezet die past in een 3,5 bay. Aansluiten is doorlussen en aansluiten op de USB poort vh mobo. Deze hub kan ik van voeding voorzien, doe ik dat dan start de PC niet op. Geen voeding op de hub, werkt als een trein. Zoek en speel in die richting.
 • naar ik begrijp heeft de ts geen intern geval direct op het mobo, maar zo´n extern dingetje. da´s dus een heel ander voedingsverhaal.

  vertel eens, hans4, om wat voor dingetje gaat het nu eigenlijk?
 • het gaat om een 4 poorts 2.0 mini hub zonder voeding merk Mentor.
 • http://www.modem-drivers.com/drivers/84/84465.htm

  This is the one for XP that Mentor do not supply on the CD rom disk. You need to install it to a folder then run the install file to load the driver.
  Ignore the message about it being unsigned, it works OK.
  It is much better than the generic USB driver from Conexant,(also unsigned) gets rid of the modem shriek! Also loads the speeker phone support etc.
  Note
  Other Mentor modem drivers can be found on the distributers site www.bona-uk.com. (No need to download the chinese font set!)
 • [quote:9f835fc04f="derkdejong"]naar ik begrijp heeft de ts geen intern geval direct op het mobo, maar zo´n extern dingetje. da´s dus een heel ander voedingsverhaal.

  vertel eens, hans4, om wat voor dingetje gaat het nu eigenlijk?[/quote:9f835fc04f]

  Als ik hem niet in de 3,5 bay doe, maar gewoon naats de pc is het een externe hub. Deze kan je inbouwen maar ook erbuiten houden.

  TS: is het mogelijk om je hub van een externe voeding te voorzien?
 • De usb hub werkt toch ook niet heel goed, na het opstarten van de pc. Terwijl de pc al poosje liep sloot ik de hub aan, waar ook een usb van de scanner inzat. Er kwam een melding dat de software van de scanner geinstalleerd moest worden (die is echter geinstalleerd en werkt normaal goed bij aansluiting op usb van pc). Klikte aan: automatisch installeren, waarna systeem eventjes aan het werk gaat en vervolgens knalt het systeem eruit. Er verschijnt dan een blauw scherm, waarop oa staat dat systeem is afgesloten om ernstige schade aan Windows te vermijden. Als ik dan vervolgens het systeem weer opstart krijg ik melding dat systeem hersteld is van ernstige fout. Zie voor meldingen de screenshots.
  Kan iemand hier iets over zeggen. Misschien toch een verrot hubje????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.