Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe geluidskaart

Anoniem
kid jansen
10 antwoorden
 • Ik heb op het moment een geluidskaart op mijn epox 8rda+, zou graag een nieuwe willen hebben. Ik dacht nu aan de Sound Blaster Audigy 4. ik heb de Creative Labs Inspire 6.1 6700.

  Vinden jullie dit een goede keuze?? en is het een aanmerkelijk verschil en zo ja wat dan???
 • Het verschil zit hem in geluidskwaliteit, signaal/ruisverhouding en EAX (tbv. games). Het verschil met onboard geluid is meestal overduidelijk. Losse geluidskaarten geven vaak ook iets minder processorbelasting dan onboard.
 • let op: je haalt alleen rendement uit een geluidskaart als je er adequate boxen op aansluit.
  ben je van plan te blijven werken met zo´n meegeleverd setje dan heeft een andere kaart geen enkel nut.
 • man je heb een bord met een super geluid chip SOUNDSTORM .
  waarom dan een kaartje er in proppen dat hetzelfde geluid geeft .
  of slechter :wink:
 • Weet je dat wel zeker? Er zit een Realtek ALC650 chip op, en volgens Hexus heeft ie geen soundstorm certificatie. Maar als ie wel soundstorm zou hebben, is een aparte kaart inderdaad overbodig.

  http://www.hexus.net/content/item.php?item=465&page=4 (onderaan).
 • ik las op de site van epox het volgende:

  Geïntegreerde (AC'97) Audio
  Nvidia Soundstorm geluid geroute door de onboard Realtek ALC-650 selecteerbaar 2 of 6-kanaals audio CODEC (AC97 v2.3) met Dolby RTCE (Real Time Content Encoding) welke garant staat voor digitale uitvoer van elke multi-kanaals stream zonder de noodzaak van software codecs.

  is het nu wel een vooruitgang als ik Sound Blaster Audigy 4 koop, zoals ik al zei ik de volgende boxen: Creative Labs Inspire 6.1 6700
 • [quote:33d3c20117="jbeemen"]ik las op de site van epox het volgende:

  Geïntegreerde (AC'97) Audio
  Nvidia Soundstorm geluid geroute door de onboard Realtek ALC-650 selecteerbaar 2 of 6-kanaals audio CODEC (AC97 v2.3) met Dolby RTCE (Real Time Content Encoding) welke garant staat voor digitale uitvoer van elke multi-kanaals stream zonder de noodzaak van software codecs.

  is het nu wel een vooruitgang als ik Sound Blaster Audigy 4 koop, zoals ik al zei ik de volgende boxen: Creative Labs Inspire 6.1 6700[/quote:33d3c20117] gerben schreef soundstorm zou hebben, is een aparte kaart inderdaad overbodig.
 • [quote:f21d023d7b="derkdejong"]let op: je haalt alleen rendement uit een geluidskaart als je er adequate boxen op aansluit.
  ben je van plan te blijven werken met zo´n meegeleverd setje dan heeft een andere kaart geen enkel nut.[/quote:f21d023d7b]

  ja en nee, ikzelf heb ook een geluidkaart, die zit gewoon aangesloten op de stereo, en het verschil in geluidskweliteit tegenover een onboard chip is al heel erg duidelijk te horen
 • Inderdaad gewoon goed nagaan of je al dan niet soundstorm hebt. En alleen als dat niet het geval is, een aparte kaart overwegen. Hier heb je een overzicht van een stapel reviews, lezen maar dus.

  http://www.amdboard.com/epox8rdap.html
  http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=372
 • Las dat soundstorm alleen kwaliteitsgeluid biedt indien digitaal aangesloten.
  Analoog aangesloten loopt het signaal gewoon over de standaard ac97.

  http://tweakers.net/nieuws/36457/?highlight=soundstorm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.