Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB

7 antwoorden
  • Van een buurman, die voorgoed is vertrokken naar het zonnige zuiden heb ik een pc kunnen overnemen. Alles is daar goed mee in orde, behalve dat ik constateerde, dat er maar twee USB aansluitingen aan de voorzijde werken. Achter zitten ze ook, maar werken niet of zijn niet aangesloten. Is dat makkelijk te veranderen ???? Theo
  • kijk eens in het bios
  • Zo'n ouwe rot ben ik nog niet, dat ik weet, wat je hiermee bedoeld. Als je me even uitlegd, hoe ik daar kom en wat ik dan moet doen, dan hoor ik dat graag en ga ik het proberen.
  • je komt doorgaans in de bios door direct na het opstarten een aantal keren op del te drukken. je krijgt (afhankelijk van de pc) en scherm te zien met verwijzingen naar verschillende categorieën instellingen. wandel die maar even door, maar verander vooralsnog alleen maar iets achter usb (ik vermoed dat ergens disabled staat, waar je enabled van moet maken). zie voorts de aanwijzingen op het scherm over hoe je de schermen verlaat (escape) en de bios afsluit mét saven van wijzigingen.
  • start de pc op . druk op Del . als het goed is kom je dan in het bios . zoek naar usb controllers enabled / disabeled
  • Het is me zowaar gelukt: Er staat: USB Function (Enabled) Legacy USB support (Auto) USB 2.0 Controller (Enabled) USB 2.0 Controller Mode (Hi speed) Maar wat het allemaal betekent ???
  • Zo te zien staat daar alles aan. Als nog niet alles werkt, kun je ook nog eens kijken naar "integrated peripherals" oid. Daar wil ook nog wel eens usb staan. Soms gebruikt men een aparte chip voor extra usb poorten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.