Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf computer

6 antwoorden
  • Hallo, Wij willen een andere computer kopen en daarbij onze oude computer inruilen. Mijn vraag is: Wie weet hoe ik de harde schijf echt helemaal leeg kan maken, zodat niemand meer kan terugkijken wat er opstaat? groetjes :roll:
  • Doe eens een low-level format, veel succes als je er dan nog wat vanaf probeert te krijgen.. :wink:
  • Probeer dit eens: http://www.killdisk.com/ Je kunt de schijf ook leeghalen, helemaal volzetten met een aantal grote onzinbestanden, en vervolgens die weer wissen. Of de schijf formatteren.
  • Neem een opstart-diskette van DOS / Win95/98 of een CD, breek de setup af en ga in dos-mode om het programma FDISK te draaien... Dit programma verwijderd de partitie waar Windows op staat, maak een nieuwe partitie en formateer deze.... De data is in principe nu voldoende verwijderd... Vergeet trouwens niet om je bestaande gegevens zoals email en documenten te backupppen... gr RK
  • Partitioneren verwijdert data evenmin als formatteren. Met de juiste software is dan alsnog veel terug te halen.
  • Formatteren zet alleen een "flag" op die sectoren van eh... "deze mag je weer gebruiken" - "er zit wel data in" maar je mag deze weer beschrijven. Idd. eens met Gerben en is de data fysiek aanwezig en met juiste software weer naar boven te halen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.