Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wat is het beste merk dvd s

tomvdlee
21 antwoorden
 • ik wil dvd s schuifjes kopen
  maar er zijn zoveel merken
  of maakt het merk niets uit
 • Hangt een beetje van je DVD-brander af: aan de hand van mediacodes kun je bepalen welke schijfjes het beste zijn. Ikzelf gebruik met m'n NEC ND-3520A en NEC-3540A DVD+R 8x van Platinum.

  Als je die schijfjes in het groot inkoopt, kun je ze trouwens over de grens bestellen, zodat je de heffing van Stichting Thuiskopie "ontwijkt". :wink:
  http://www.opusshop.com/produkten_detail.asp?l=eng&pdid=5794
 • mijn favo= traxdata , 700 gebrand 1 mislukt op m'n neccie 1300a :wink:
  www.ddvd.info/nl of http://opus.nl
 • Ik brand op merken als Optodisk e.d. en ik heb nog nooit een foute DVD gehad (ze komen uit de TDK-fabriek..).
 • Hier wordt alleen maar op TDK gefikt, zowel CD als DVD.
  Eigenlijk nog nooit problemen mee gehad, heb vroeger nog wel andere merken gehad en die deden het vaak ook prima Emtec, Philips, MMore. Alleen rewriteable media van nashua bleek niet goed te werken. De eerste keer nog prima, maar bij de tweede keer beschrijven al allemaal fouten.
 • [quote:1eb9558b21="kid jansen"]Alleen rewriteable media van nashua bleek niet goed te werken. De eerste keer nog prima, maar bij de tweede keer beschrijven al allemaal fouten.[/quote:1eb9558b21]
  Kan ook komen door te snel formatteren. Heb ik ook last van gehad.
  Ik brand ook cd-R, cd-RW en dvd+RW's van TDK.
 • ook dat viel wel mee, het was media voor 4-16x (CD-RW) en ik schreef en formateerde ze op 8x, met Nero 5.5 en AOPEN CRW5224.
 • met cdbrander liteon 5232S (oid) altijd met sony en memorex gebrand, zeer weinig ''onderzetters :P ''

  Heb nog maar pas een DVDbr (nec3540A) maar heb ''al'' 2 dvd-r gebrand op samsung pleomax 8x dvd-r.

  Als je zeker wilt weten kan je ook de consumentengids erbijpakken, daar staan vaak tests in (in een test van 2002 oid kwamen de sony+memorex cds als beste uit de bus)
 • ik heb nu philips en sony dvd s
  hoe lang gaan dvd s eigenlijk mee
  10 jaar ofzo?
 • Googel maar eens met dvd longevity. Dan kun je een hele avond blijven lezen. Het hangt af van het type, merk, pressed, write, rewrite, de manier van opslag, etc.
  Voor de achtergrond, zie http://www.osta.org/technology/dvdqa/dvdqa11.htm
 • Kijk eens op http://www.videohelp.com/ onder DVD Media. Hier kan je verschillende ressenties zien van merken en hun mediacode. Een van de betere mediacodes zijn die van Tayo Yuden (helaas moeilijk aan te komen). Goede merken vind ik (heb goede ervaringen mee) Verbatim, Fuji, Philips, Sony, TDK en Traxdata.
 • Ik gebruik sinds een jaar naar alle tevredenheid Platinum DVD+R 8x. Zowel een Ritek als een Ricoh mediacode. De Ricoh is een Japanse fabriek, en dus ook kwaliteit. Ze branden op 12x zonder problemen. Ik heb ook die spindle met Ritek, en die doen "maar" 8x ;)
 • behalve Platinum gebruik ik ook Arita.
  Brander : lite-on ldw-811s (oudje dus)
 • Eigenlijk maakt het niet heel veel uit welk merk je nou gebruikt, zolang het maar een goed merk is, zoals bijvoorbeeld: TDK, Emtec, MMore, Sony, Philips, Platinum, Verbatim, Traxdata, Maxell. Waar je voor moet uitkijken zijn die vage merken die je bij Aldi, Lidl, Etos, Kruitvat, Xenos, Trekplijster en dat soort zaken ziet staan. Die zijn vaak een stuk minder als het om kwaliteit/levensduur gaat.
  Verder heb je nog dat niet iedere brander het goed doet met elk type/merk media, terwijl dat soms niks zegt over de kwaliteit van de brander of de media.
 • zijn samsung dvd s ook goed?
 • [quote:00b6f0f4f3="kid jansen"]Eigenlijk maakt het niet heel veel uit welk merk je nou gebruikt, zolang het maar een goed merk is, zoals bijvoorbeeld: TDK, Emtec, MMore, Sony, Philips, Platinum, Verbatim, Traxdata, Maxell. [/quote:00b6f0f4f3]

  Ik vind Emtec, Mmore en Platinum zeker niet tot mijn favorieten behoren. Dwz minder goede ervaringen mee. Maar het is belangrijker te kijken naar de mediacode en Japanse fabrikanten zijn de betere.
 • [quote:f4b9ff669f="tomvdlee"]Ik vind Emtec, Mmore en Platinum zeker niet tot mijn favorieten behoren. Dwz minder goede ervaringen mee. Maar het is belangrijker te kijken naar de mediacode en Japanse fabrikanten zijn de betere.[/quote:f4b9ff669f]Heb ook slechte ervaringen met Emtec, MMore en Nashua(tec). Het lijkt of ze meer aan de verpakking werken dan aan de inhoud.

  Met Platinum echter alleen goede ervaringen, maar misschien heb ik gewoon nog geen mediacodes van de niet-Japanse fabrikanten in handen gekregen … :wink:
 • Emtec en MMore gebruik ik al in tijden niet meer, dat is zeker 4 jaar geleden (CD-R) en toen werkten ze goed, ik gebruik nu altijd TDK.
  Nashua heb ik inderdaad ook slechte ervaringen mee, maar dan met de CD-RW's. DVD's nooit geprobeerd van nashua.
 • Ik heb altijd Imitation of TDK, BASF, of inmiddels MTEC dacht ik hoef ik niet meer, die doen het niet zo goed, kan natuurlijk altijd anders zijn, maar dit zijn mijn persoonlijke ervaringen.
 • [quote:1da693de29="Sander1337"]Ik heb altijd Imitation of TDK[/quote:1da693de29]Imitatie-TDK's? Of Imation en TDK? :lol:
  http://www.imation.nl/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.