Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Webcam traag

5 antwoorden
  • Hallo, ik heb een nieuwe webcam gekocht, een Logitech Quickcam Pro 4000. Op zich een goed ding, maar hij reageert zo traag. De beelden komen na de bewegingen, vooral snelle bewegingen zoals zwaaien worden wazig. Hoe komt dit ? Ziet degene die naar mij kijkt dat dan ook zo ? 30 frames p/sec moet toch haast voldoende zijn. Ik heb een Pentium 4 en USB 2 Groetjes Ed :-?
  • Er zit altijd enige vertraging in, dat is dus normaal. Kan zijn dat het iets vlotter gaat, naarmate het lichter in je kamer is.
  • Ik heb deze webcam ook, aangesloten op USB 2.0 en verwerkt door een P4 net als jij. Met welk porgramma gaat hij traag dan? Bij MSN heb ik er alleen last van als die oude man beneden flink aan het downloaden is, anders gaat het vloeiend. En bij QuickCapture gaat hij ook snel, behalve bij megapixel. Gerben: licht of donker maakt bij mij niet zoveel uit hoor voor de snelheid. En op de doos staat idd 30fps, maar ja, verkooppraat :wink:
  • Toevallig weinig werkgeheugen? Daar zou het ook nog aan kunnen liggen... oh, en jullie reageren allebei met ik heb een pentium 4, maar wat voor een pentium 4 dan? zit nogal veel verschil tussen de sloomste en de snelste en ertussen zit ook veel.....
  • Pentium 4C 2,8Ghz, en 512MB intern wat meestal niet eens voor de helft gevuld is, helemaal niet tijdens MSN of normaal werk, bij games natuurlijk wel. Maar de Athlon XP 2200 van mn ouders doet het ook zo traag soms, hoewel ik moet zeggen dat dit sneller ging toen die van 256MB naar 512 ging. Maar nog eens over dat licht en donker.. ik zat er zo eens over na te denken, en ik bedenk me net wel dat hij met de ene kleur meer moeite heeft dan een andere kleur om de snelheid erin te houden. Hoe meer het hele scherm wat hij filmt 1 zelfde kleur word hoe sneller hij gaat, maar meer of minder licht in de kamer kan hem niet zoveel schelen lijkt het.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.