Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Line-in vraagje

kid jansen
9 antwoorden
 • Ik heb een vraagje over mijn Lini-IN van mijn PC,
  Moet een headphone uitgang (hardwarematig)versterkt worden
  als je hem wilt aansluiten op een Line-In van een PC?
  Ik heb het al een geprobeerd maar mijn PC nam niets op,
  ik heb al wat zitten prutsen aan die standaard geluidsinstellingen van Windows maar ik weet niet of dit genoeg is. Of licht het aan mijn onboard intel geluidskaart?
 • Allereerst wil ik zeggen dat het zeker niet is aan te raden om een hoofdtelefoonuitgang aan te sluiten op een line-in van een pc.
  Kijk liever eerst of er ook een andere vorm van signaal uitgang is, vaak voor bijvoorbeeld een tape-deck of voor naar een voorversterker.
  Het signaal van line-in is niet bedoeld voor zulke sterke signalen voor een hoofdtelefoon.

  Lees ook eens dit topic.
 • [quote:59fb0d3746="kid jansen"]Allereerst wil ik zeggen dat het zeker niet is aan te raden om een hoofdtelefoonuitgang aan te sluiten op een line-in van een pc.
  Kijk liever eerst of er ook een andere vorm van signaal uitgang is, vaak voor bijvoorbeeld een tape-deck of voor naar een voorversterker.
  Het signaal van line-in is niet bedoeld voor zulke sterke signalen voor een hoofdtelefoon.

  Lees ook eens dit topic.[/quote:59fb0d3746]
  en Als er geen andere vorm van uitgang is?
  je kan toch ook volume gewoon laag zetten?
  of krijg je dan slecht kwaliteit?
  en, als het signaal te sterk is moet hij toch wel wat opnemen aleen veel te hard toch?
  of is de geluidskaart van mijn PC juist gesloopt omdat ik er een hoofdtelefoon uitgan op is aangesloten?
 • Vermoedelijk heb je de Line ingang niet geselecteerd voor opname. De selectie is best wel weggestopt, zeker wanneer het opname programma dat niet voor je uitzoekt. Dubbleklik eens op het luidsprekertje rechts onder, dan kies opties, eigenschappen, opnemen en OK. Vanuit daar Line-in kiezen. Voor de rest eens met kid jansen. Opblazen van de ingang misschien. Wanneer je het niet te gek maakt, meer dan +/- 5V zal het echte risico wel meevallen. Hoewel teveel -V is wel zonder meer riskant te noemen.
 • [quote:9868543f68="Hans.Vosman"]Vermoedelijk heb je de Line ingang niet geselecteerd voor opname. De selectie is best wel weggestopt, zeker wanneer het opname programma dat niet voor je uitzoekt. Dubbleklik eens op het luidsprekertje rechts onder, dan kies opties, eigenschappen, opnemen en OK. Vanuit daar Line-in kiezen. Voor de rest eens met kid jansen. Opblazen van de ingang misschien. Wanneer je het niet te gek maakt, meer dan +/- 5V zal het echte risico wel meevallen. Hoewel teveel -V is wel zonder meer riskant te noemen.[/quote:9868543f68]
  Had ik al gedaan,
  werkt niet :cry:
 • Het kan allemaal wel, maar het is zeker niet aan te raden. Is het overigens misschien zo dat de line-in in volumecontrol voor afspelen staat gedempt. Bij afspelen moet het volume niet gedempt zijn en niet op nul staan, bij opnemen moet het volume ook niet op nul staan en de line-in geselteerd staan. Als je het volume vrij laag houdt kan het allemaal wel, alleen krijg je dan waarschijnlijk weer kwaliteitsverlies als je het op je pc op het juiste volume gaat zetten. Met welk programma neem je nu het geluid op?
  Misschien helpt het als je met een ander programma probeert.
 • [quote:34916f754b="kid jansen"]Het kan allemaal wel, maar het is zeker niet aan te raden. Is het overigens misschien zo dat de line-in in volumecontrol voor afspelen staat gedempt. Bij afspelen moet het volume niet gedempt zijn en niet op nul staan, bij opnemen moet het volume ook niet op nul staan en de line-in geselteerd staan. Als je het volume vrij laag houdt kan het allemaal wel, alleen krijg je dan waarschijnlijk weer kwaliteitsverlies als je het op je pc op het juiste volume gaat zetten. Met welk programma neem je nu het geluid op?
  Misschien helpt het als je met een ander programma probeert.[/quote:34916f754b]
  ik heb niets op gedempt o.i.d. staan.

  en ik gebruik ehhh…
  Cubase (niet gekocht sorry, had er geen 800 euro voor over) :oops:
  en ik kan ook eens proberen die headphone uitgang op een AUX-ingang op een stereo setje, en dan de line uit daarvan weer aan te sluiten op mijn PC…
 • Ken Cubase wel, maar ik heb geen flauw idee waar je wat in moet stellen in Cubase. Probeer gewoon een freewareprogje, bijvoorbeeld audacity. Misschien heb je Nero, in dat geval zou je Nero waveeditor kunnen gebruiken.
  Waar is trouwens die headphone uitgang van, want je hebt het nu ineens ook over een stereosetje met wel een line-out.
 • [quote:f071886974="kid jansen"]Ken Cubase wel, maar ik heb geen flauw idee waar je wat in moet stellen in Cubase. Probeer gewoon een freewareprogje, bijvoorbeeld audacity. Misschien heb je Nero, in dat geval zou je Nero waveeditor kunnen gebruiken.
  Waar is trouwens die headphone uitgang van, want je hebt het nu ineens ook over een stereosetje met wel een line-out.[/quote:f071886974]Nero heb ik wel, zal eens kijken.
  Headphone uit is van verschillende dingen, Keyboard, Elektrische gitaar enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.