Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Rammelende schijf, Partition Magic, Bad sectors etc.

Anoniem
martinbo
4 antwoorden
 • Met Partition Magic Pro 7.0 ben ik mijn schijf wat opnieuw aan het indelen. Het is nu zover dat ik eerst een logische C-partitie heb van zo'n 22 Gig, dan 3 Gig unallocated, dan weer een logische partite van zo'n 4 Gig en tenslotte nog een paar MB unallocated. Nu wil ik de niet ingedeelde ruimte bij de tweede partitie voegen. Daartoe moet deze tevens naar voren schuiven, tegen de C: aan. Nu krijg ik afwisselend foutmeldingen van Partition Magic: bad sectors en Cross linked files. Ik heb 36000 keer chkdsk /f /r gedraaid maar krijg het niet opgelost.
  Vragen:
  - Is mijn harde schijf niet meer stabiel, rammelende schijf?
  - Is Partition Magic overgevoelig?
  - Hoe haal ik een bad sector uit nog niet ingedeelde ruimte? Dat kan toch alleen wanneer ik er eerst een partitie van maak, maar dat wil niet omdat er (mogelijk) een bad sector in zit.
  - Is er goede software die bijvoorbeeld vanaf een rescue diskette de schijf kan oplappen?
 • Test je schijf eens met het tooltje van de fabrikant.

  * Fujitsu: Fujitsu ATA Diagnostics Tool
  * IBM/Hitachi: Drive Fitness Test
  * Maxtor/Quantum: Powermax
  * Samsung: Shdiag
  * Seagate: Seatools
  * Western Digital: Data Lifeguard
 • Volgens mij moet je eerst met PM die tweede partitie tegen de eerste aanschuiven (verplaatsen dus) en hem daarna pas vergroten. PM kan dat vergroten voor zover ik weet alleen door het einde van een partitie te verschuiven en niet het begin.

  Nog een vraagje: Wat ga je met een schijf doen die alleen logische partities heeft en geen primaire? Zoiets heeft alleen zin als hij als tweede schijf in de pc hangt en dan wordt het vast en zeker geen C:

  Gr,
  Jim
 • Sorry,
  het is alles primair i.p.v. logisch. Slip of the pen.

  Groet,
  Martin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.