Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardeschijf wordt niet meer gezien

Prin0096
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben vanaf gister bezig om mijn PC te formatteren en Windows XP er opnieuw op te zetten, het wou aan het begin al niet erg lukken, maar het is uiteindelijk toch nog gelukt om hem te formatteren, alleen hij was nu dus echt helemaal leeg na een tijdje. Ik heb nu via een tooltje van de Harddisk fabrikant (Western Digital Corporation WD1600JD) het toch nog voor elkaar gekregen om 1 grote NTFS partitie te maken.

  Alleen mijn probleem is nog steeds, als ik de PC opstart komt er eerst een probleem waar staat:
  [quote:a62c423ed6]
  NTLDR is missing
  Press Ctrl+Alt+Del to restart
  [/quote:a62c423ed6]

  Nou had ik ergens gelezen dat het via opstart diskettes wel zou kunnen lukken. Dus dat ging ook aardig, hij startte de installatie ook, maar hij gaf aan dat hij geen vaste schijven kon vinden :confused:

  [quote:a62c423ed6]
  Windows XP Home Edition Setup


  Setup kan geen vasteschijfstations in uw computer vinden.

  Zorg ervoor dat de schijven zijn ingeschakeld, op juiste wijze op de computer zijn aangesloten en dat de hardwareconfiguratie voor de schijven correct is. U dient hiervoor mogelijk een door een fabrikant geleverd diagnostisch programma of installatieprogramma uit te voeren.

  Setup kan niet doorgaan. Druk op F3 om Setup af te sluiten.
  [/quote:a62c423ed6]

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat de installatie mijn harde schijf gewoon ziet?

  Alvast bedankt,
  Richi
 • Start eens op van de XP CD kies i.p.v. de installatie starten voor de herstelconsole.

  Type vervolgens:

  [i:42f6bc8d1e]fixmbr[/i:42f6bc8d1e] [enter]
  [i:42f6bc8d1e]fixboot[/i:42f6bc8d1e] [enter]

  Mogelijk start je PC nu weer op.
 • Als ik herstel probeer te doen met de installatie geeft hij ook aan dat hij geen vaste schijf kan ontdekken..
 • IK denk dat je de schijf opnieuw met datalifeguard moet partitioneren. Heb je aangegeven dat ie voor XP is?

  Als het met moeite ging met het tooltje dan is er misschie iets niet goed aangesloten, check het. Draai anders DLDIAG van Powermax.
 • Je hebt XP daadwerkelijk nog niet kunnen installeren?
  En je hebt Data lifeguard van WD gebruikt? http://support.wdc.com/download/
  Hoever kom je daar mee? Wordt de schijf daardoor wel gezien?

  Gaat het eigenlijk om een ATA of SATA schijf? Als het een SATA schijf betreft moet je eerst de benodigde driver intalleren door op F6 te drukken vlak na het booten van de XP CD.

  //Edit: volgens mij is de WD1600JD inderdaad een SATA schijf. Zet de benodigde driver voor de controller (zie website fabrikant van je moederbord of CD met drivers bij je moederbord) op een floppy zodat je die kunt installeren door op F6 te drukken.
 • [quote:8b63998587="JBS"]//Edit: volgens mij is de WD1600JD inderdaad een SATA schijf. Zet de benodigde driver voor de controller (zie website fabrikant van je moederbord of CD met drivers bij je moederbord) op een floppy zodat je die kunt installeren door op F6 te drukken.[/quote:8b63998587] Waarom op een floppy via F6? Terwijl deze drivers toch ook samen met Service Pack 2 te slipstreamen zijn, met de Windows XP cd.
 • Als je je PC niet regelmatig formatteert, ben je meer tijd kwijt met het slipsteamen van de driver in de XP installatie dan even de driver via een floppy laden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.