Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD brander doet het niet!

None
30 antwoorden
 • Kan iemand mij helpen?

  Ik heb een paar jaar terug een Computer gekocht met een Writer er in, die heeft het tot mijn verbazing nog nooit gedaan. Afgelopen HCC heb ik een nieuwe Brander gekocht, ditkeer een DVD brander van LG. Maar nu heb ik weer het zelfde probleem, hij doet het niet. Mijn computer ziet niet dat er een mogelijkheid is tot Branden. Ik heb een nieuw Moederboard gekocht maar nog steeds het zelfde probleem.
  De kabels zijn allemaal vervangen etc. en ik heb mijn computer opnieuw geïnstalleerd. Ik heb met verschillende programma's geprobeert te branden maar allen zonder resultaat.
  Ik werk met Windows XP HOME ServicePack 2

  Kan iemand mij helpen om dit probleem te verhelpen?
 • Kun je de brander wel gebruiken voor het lezen van CD's/DVD's?
  Wordt de brander gezien in "Deze computer"?
 • je meldt niet dat je al in de bios-instellingen hebt rondgeneusd.
  bij eenhardware probleem moet je daar altijd beginnen.
  dus: tijdens opstarten een aantal keren op del (of wat de pc zelf aangeeft om in de setup te komen) drukken, en daar de speler laten detecteren, meestal is er een optie om de schijven te laten detecteren.
 • Ja, ik heb in de bios rondgeneust! althans mijn vader die er veel verstand van heeft omdat hij zelf computer techneut is. Mijn DVD brander kan gewoon alles lezen en wordt ook in "Deze Computer" herkent. Het probleem is dat hij de brander wel ziet, maar dat hij niet ziet dat de brander over de mogelijkheid beschikt om te branden. Want als ik bij de eigenschappen van de brander ga kijken dan staat er dit:

  Drive Supports MRW read: Yes
  Drive Supports MRW write: No <—-
  Drive Supports DRT-DM: No

  en ik kan hier niets in veranderen

  max
 • kijk eens naar de master slave zetting .
 • [quote:e98e446abf="iMax"] Drive Supports MRW write: No [/quote:e98e446abf] MRW is toch Mount Rainier support. Dat de brander gebruikt zou kunnen worden als een floppy. Zou jouw brander volgens de specificaties werkelijk Mount Rainier behoren te ondersteunen? Om de eigenschappen van je dvd-speler en dvd-brander te tonen, zou je Nero Infotool kunnen downloaden. Nadat je de InfoTool.zip hebt uitgepakt tot InfoTool.exe dan kun je deze gelijk gebruiken. Er hoeft dus niets te worden geinstalleerd.
 • Ik heb voor de duidelijkheid even een printscreen gemaakt van de informatie die de infotool weergeeft.

  [img:bcd9d3bc16]http://img524.imageshack.us/img524/2193/clipimage0025do.th.jpg[/img:bcd9d3bc16]


  plextor Geplaatst: Vr Dec 23, 2005 2:00 pm Onderwerp:

  ——————————————————————————–

  kijk eens naar de master slave zetting .
  Had ik gedaan en de dvd writer staat op master en mijn dvd reader staat slave
 • Die afbeelding is toch van je dvd-speler. Want er staat DVD-ROM enz in dat blauwe vakje. Daar zou je de dvd-brander kunnen selecteren.
 • Dat is mijn DVD Writer!!
  Dit is nou juist het probleem, geen enkel programma ziet dat er niet kan worden gebrand!!
 • ik bedoel:
  geen enkel programma ziet dat er kan worden gebrand!
 • [quote:e9b24827d7="iMax"]Dat is mijn DVD Writer!! [/quote:e9b24827d7] In dat geval doe er dan nog maar een InfoTool afbeelding van je dvd-speler en het tabblad Configuration bij. Hoe worden in de BIOS je dvd-speler en dvd-brander herkend?
 • ik snap best dat de screen die je laat ziet GEEN dvd,s kan branden .
  de screen is van een dvd rom > dus van een dvd player
 • NEE! :evil: dat is nou juist he probleem!!! dit is mijn brander!!!
 • Het lijkt er eerder op dat je gewoon genaaid bent, dat brander opties fout herkend worden kan gebeuren. Maar dat er gezegd wordt dat het helemaal niet kan branden is wel raar. Maar die infotools geven zelden de verkeerde naam weer.

  De LG GDR-8164B is echt een DVD-speler en geen brander, dus haal dat ding uit je PC, en kijk of je niet ergens een stikker ziet met gegevens (moet er altijd opzitten). Staat er GDR-8164B op, dan is het jammer maar helaas, want dan ben je gewoon hard genaaid.

  Ik kan je trouwens sowieso geen LG producten aanraden, ze komen vaak slecht uit de tests en ik heb er ook slechte ervaringen mee.
 • Het is wel degelijk een brander.
  wat jij zegt over het typenaam klopt. maar misschien ziet Windows wel gewoon de verkeerde driver. want mijn broer heeft exact de zelfde brander die kan wel gewoon branden.
 • Dat typenummer klopt dus zeg je?
  Nou kijk dan mar rond, overal waar ik dat type zie gaat het om een speler en niet om een brander.

  Ik zal nog wel verder zoeken voor je, maar ik ben bang dat het toch echt een speler betreft. (ik word trouwens gek van die slome LG site :evil:)

  Als je trouwens graag spam en junkmail wil moet je zo doorgaan. Ik zou toch echt al die chat zooi en emailadres weergeven uitschakelen.
 • http://www.kieskeurig.nl/product/7D8142FDADBE4A4BC12570C90050E448.htm
 • [quote:7b94115ef3="iMax"]maar misschien ziet Windows wel gewoon de verkeerde driver. want mijn broer heeft exact de zelfde brander die kan wel gewoon branden.[/quote:7b94115ef3] En daarom had ik ook gevraagd hoe je dvd-speler en dvd-brander in de BIOS worden herkend.
 • hij wordt in de bios wel herkent ja… maar je kan daar niet zien of hij wel/niet kan branden. Maar ik ga heel even het correcte typenummer opzoeken want ik weet nu niet meer precies welk typenummer ik gekocht heb… :oops: want dan k an ik bij LG andere firmware downloaden omda tik denk dat windows de verkeerde DENKT te zien. ik ga dus even alles demonteren om het op te zoeken.
  ja de LG site is idd sloom :wink:
  en nog bedankt voor de tip van het e-mail adres. ik had niet echt last van spam of junkmail maar toch maar voor de zekerheid uitgedaan.

  maar bij deze alsnog de printscreen van de DVD Speler (niet de writer dus)
  en een printscreen van de configuration

  DVD-Speler:
  [img:65de4210b8]http://img334.imageshack.us/img334/8709/clipimage0022cm.th.jpg[/img:65de4210b8]

  Configuratie:
  [img:65de4210b8]http://img334.imageshack.us/img334/8519/clipimage0029wl.th.jpg[/img:65de4210b8]
 • [quote:4fab73faf3="iMax"]hij wordt in de bios wel herkent ja… maar je kan daar niet zien of hij wel/niet kan branden. [/quote:4fab73faf3] Maar toch wel of deze met hetzelfde typenummer wordt herkend als in Windows? Of toont jouw BIOS geen typenummers? Als je in de BIOS je dvd-speler en dvd-brander op AUTO staat. En je selecteerd de dvd-brander, en klik dan op [Enter] Dan wordt wellicht het typenummer ervan getoond.
  [quote:4fab73faf3="iMax"]maar bij deze alsnog de printscreen van de DVD Speler (niet de writer dus) en een printscreen van de configuration [/quote:4fab73faf3] Tja, Dus van die DVD Speler zie je zelfs niet het typenummer. Ook LG?

  De Nederlandse LG site is wel snel genoeg. Maar ook daarop staat die GDR-8164B als dvd-speler. Staat het echte typenummmer van je dvd-brander hierbij?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.