Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pc gaat niet meer aan

Anoniem
sdk
5 antwoorden
  • Kom net terug van de wintersport en nu gaat mijn pc beneden niet meer aan. Het lampje van de hd schijnt even gebrand te hebben en later deed de pc niks meer (heb hem zelf niet al eerste aangezet). Lampje in de schakelaar van de voeding achterop brand wel gewoon en een groen lampje rond de aanknop ook. Zie zo snel op het mobo geen groen lichtje maar weet niet zeker of die er wel of niet op zit (asrock kt bordje). Kan ik checken op 1 of andere manier of de voeding nog stroom leverd of niet? Wie weet is het gewoon de aanknop die niet werkt ofzo…
  • [img:862b848def]http://www.dansdata.com/images/caselight/multimeter440.jpg[/img:862b848def]

    Zo kun je het beste checken of ie nou wel of nie doet :D
    Voor E10 heb je d'r eentje (tref je net ff dat alle winkels vast open zijn :P )
  • die heeft me pa wel maar geen idee waar ik zou moeten checken dan aangezien grootste deel van die voeding kabels pas aangaat als powerknop aangaat (zo heb ik het iig begrepen). Iemand een tip welke draadjes?
  • Pak die stekker die op et ATX bord zit; daar heb je wel een paar kabeltjes waar spanningop staat.
  • Heb met alternate gebeld en die adviseerden power knop en reset om te wisselen om te kijken of het daar aan lag (was niet zo dus weer terug gezet zoals normaal) vervolgens om IDE los te halen op 3dkaart na. Ik zet pc aan, ja hij begint te draaien. 2 sec later een vlammetje op mijn 5900xt (!!!). Ik meteen de stroom eraf maar goed neem aan dat een vlam al te laat is. Snap echt niet hoe dat nu weer kan gebeuren. Heb vervolgens de hd (hd en cdrom speler zaten wel op stroom niet op IDE) in mijn win98 gehangen omdat er fotos op stonden die bewaard moesten blijven. Die pc herkent hem niet, haal hem er weer uit. Vervolgens gaat die pc ook niet meer aan. Ben lichtelijk gefrustreerd nu, zou het kunnen dat er iets met die HD is waardoor die voedingen opblaast waardoor die mijn 5900xt heeft gemold?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.