Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voorkeur: SATA op MoBo of losse Controller

7 antwoorden
  • Mijn SCSI systeem (80Mb/sec) is zwaar veroudert en dus aan vervanging toe. Nu mijn dilemma: weer SCSI ?? (erg duur) Of overstappen op SATA. En welke controller is dan een goede keuze ??? Er zit nogal prijs verschil in de ene en andere controller.
  • Ik zou bij scsi blijven: superieur.
  • waar is het voor nodig?
  • Ik denk dat S-ata wel voldoet. Als je complexe raid 5 setups wil draaien, dan moet je wel naar een losse controller. Deze kosten zeker 200 euro. Wil je gewoon een eenvoudig Raid 0 of Raid 1 setupje draaien, dan is de onboard controller goed genoeg. Verder zijn S-ata schijven een stuk voordeliger in aanschaf dan SCSI exemplaren.
  • Veel moederborden hebben een prima controller er op zitten. Raid 0 en 1 zijn vaak ook ondersteund en zelfs raid 5 steeds vaker. In geval van raid 5 zal een losse controller wel beter presteren, zeker als je er 1 hebt met een eigen processor enzo. Maar deze zijn goed aan de prijs en imho is het zonde om zo'n controller via pci aan te sluiten, maar toch minstens met pci-x of pci-e. Een goedkopere controller zal niet onder doen voor die op het moederbord. Wil je een duurdere kopen, dan zou ik ook overwegen of je die dan wel op een gewone pci poort wil aansluiten.
  • Iemand ervaring met de sweex controller ?? Die is nl erg goedkoop, of wordt goedkoop duur koop ?? Het plan is om er 1 schijf aan te hangen nl de boot schijf (WD Raptor) Omdat er 1 schijf aan komt vervaagd het scsi voordeel lijkt me. De rest wordt aangevuld met al aangeschafte IDE schijven (voor data)
  • Is gelijk aan of slechter dan een onboard S-ata controller op een modern moederbord.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.