Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Apacer 14-in-1; driveletter probleem

Anoniem
Sjaakie Helderhorst
6 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een nieuw systeem. Hierin oa een Asus A8N-e met daaraan een Maxtor SATA 300GB HDD en een Apacer 14-in-1 cardreader. Leuk speelgoed, maar deze combinatie zorgt ervoor dat m'n eerste driveletter van de HDD drive H wordt. Althans dat is wat er tijdens partitionering tijdens de Windhoos MCE installatie gebeurde.

  Ik zou het een stuk prettiger vinden als m'n 2 partities gewoon C en D zijn ipv H en I. Het herinstalleren vergt wat werk, dus zou ik graag vooraf willen weten of deze aanpak werkt:

  Apacer loskoppelen, herpartitioneren tijdens schone installatie Windows(die hopelijk dan wel C en D worden). Daarna de Apacer weer aansluiten die dan de opvolgende driveletters claimen.

  Werkt bovenstaande?
  Alvast dank!
 • Zolang je harddisk het enige is wat een driveletter toegekend kan krijgen, zou dat zondermeer c: moeten worden.
 • Bedenk me ineens dat ook de DVD-RW een letter krijgt.
  Hoe dan ook, bij de partitionering in Windows Setup krijgt de eerste partitie de letter H toegewezen.

  Wellicht dat er BIOS instellingen gewijzigd moeten worden, zodat SATA 'voorrang' krijgt op IDE? Ik kan er in de handleiding niets over vinden…
 • Kun je die driveletters niet gewoon omwisselen in Disk Management (Administrative Tools onder Control Panel)?
 • Dat ik daar niet zelf opgekomen ben! Vereist waarschijnlijk wel wat register aanpassingen om de diverse sofware draaidende te houden, maar daar kom ik denk wel uit. Ik ga het proberen.
  Thanks!

  Blijven deze instellingen eigenlijk ook bewaard bij een reinstall?

  Update: Ik heb zojuist de driveletters gewijzigd. Alleen het systeemvolume kon niet gewijzigd worden.
  Hiervoor heb ik een register aanpassing gevonden op de support-site van Microsoft. Deze hack zorgde ervoor dat Windows er totaal nix meer van snapte. Heb daarom maar besloten om te herinstalleren. Tijdens de drivekeuze stonden mijn drives nu wel netjes als C en D.

  Waarschijnlijk heeft het wijzigen van de driveletters van de overige drives de klus geklaard.

  Dank voor jullie support!
 • De driveletter van de schijf waar windows op staat is inderdaad niet aan te raden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.