Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

draadloos haperende muis

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Een draadloze muis die hapert (niet meer goed dingen aanklikt e.d.) is dat een teken van een lege batterij of is er dan wat anders aan de hand?

  Edit:
  Heb de batterij verwisselend en hij hangt vaak vast, hij klikt dan niet. Waar kan dit aanleggen. Denk dat ik anders maar gewoone en kabelmuis pak en draadloos toetsenbord hou. Heb teveel problemen met deze muis helaas
 • Probeer eens een ander zend/ontvang kanaal, indien mogelijk.
 • dat is niet mogelijk. Ik denk dat er iets is met de klik knop. Zou niet weten wat het anders kan zijn
 • Er kan een muisknop versleten zijn, komt nogal eens voor. Zet de ontvanger eens wat verder weg van de computer/monitor.
 • Dank voor jullie hulp alvast.

  Ik denk inderdaad dat een muisknop versleten is, zou niet weten wat dat anders moet zijn (dan is hij wel snel versleten). Ik ben er over aan het denken om een nieuwe muis te kopen volgend jaar :wink:

  Maar als ik nu een draadloze muis zou kopen heb ik dus 2 connectors. Eentje voor het toetsenbord, eentje voor de nieuwe muis. Gaat dit samen of gaat dit niet werken? Of als ik dan dezelfde logitech muis koop die ik nu heb gaat dat wel samen?

  En anders koop ik gewoon een muis met een kabeltje, achterin de USB en denk dat ik dan een stuk minder problemen heb. Want er zijn genoeg goede muizen op de markt met kabel volgens mij. Wat is volgens jullie een goede "kabel muis" voor dagelijks veelvuldig gebruik?
 • USB muizen kun je parallel aansluiten met een ps/2 muis. De logitech mx518 is een mooie gamersmuis. Is dat verder niet zo belangrijk, dan kun je ook een bulk optisch logitech muisje nemen. Die zijn voor minder dan 10 euro wel te krijgen.
 • [quote:f0006f6982="gerben"]USB muizen kun je parallel aansluiten met een ps/2 muis.[/quote:f0006f6982]

  Mijn excuses, ben wat dat betreft een echte pc noob. Snap ik het goed dat je bedoeld dat je een USB muis gewoon kan gebruiken als je een draadloos toetsenbord hebt? Ik zal eens gaan kijken op de site van logitech.

  Mocht ik er nu toch voor willen kiezen om een draadloze muis te kiezen. Werkt dit dan wel of niet omdat ik dan 2 connectors heb staan op het bureau (1 voor het toetsenbord, 1 voor de muis) ?? En als ik dezelfde muis kies die ik nu heb dan?

  Edit: http://www.kijkshop.nl/online/Shop/product_list.asp?catalog%5Fname=MainCatalog&world=Multimedia&category%5Fname=PC+toebehoren&subcategory=Muizen

  Zit hier een goede muis bij
 • In negen van de tien gevallen moet dat gewoon werken. Oudere wireless muizen wilden elkaar nog wel eens storen, maar voorzover ik weet komt dat nu niet meer voor. Je kunt er ook voor kiezen een muis van hetzelfde merk te nemen als je al hebt, mogelijk werkt dat wel.

  Ik zou geen trust muis nemen. Eerder een logitech of microsoft. Je hebt al een standaard logitech cordless voor 15 euro bij Azerty.nl.
 • en dan moet het merk gewoon logitech zijn of exact dezelfde muis denk je?
 • Daar durf ik zo geen uitspraak over te doen.
 • Ik heb vandaag een nieuwe (bekabelde) muis gekocht. Het is de Logitech G1 optical mouse geworden. https://www.dynabyte.nl/hardware.php?i=709.
  Ze ligt me lekker in de hand en ze is lekker licht. Iemand ervaringen met deze muis?

  Maar als ik de computer opstart dan krijg ik de melding "nieuwe hardware gevonden" en dat die niet bekend is. Echter werkt alles gewoon zoals het hoort en ging het aansluiten ook zonder problemen.

  Moet ik de muis nog ergens aanmelden, bij hardware ofzo ????
 • Je kunt logitech mouseware installeren. Of de losse driver downloaden en die installeren.
 • [quote:87a81e23aa="gerben"]Je kunt logitech mouseware installeren. Of de losse driver downloaden en die installeren.[/quote:87a81e23aa]

  En het enige voordeel is dat hij hem dan herkent?
  ik heb er nl geen last van, hij werkt nu prima
 • Met mouseware kun je meer dingen instellen. Maar het werkt niet altijd even stabiel. Ik zou alleen wat anders installeren, als je elke keer die nieuwe hardware melding krijgt. Zoniet, dan mooi de default windows drivers gebruiken.
 • Mouseware is alleen maar ballast… Installeer geen extra software voor je muis… je krijgt er een aantal functies bij zoals webwheel-functie… Ik vind het irritant… en schakel dat altijd uit… De muis zal prima werken zonder extra drivers… het wordt gewoon als standaard muis gezien door Windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.