Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

router wel of niet

Anoniem
Comp-Freak
18 antwoorden
 • Beste Lezer,

  Ik woon in Amsterdam centrum en heb daar mijn pc staan. Nu heb ik twee etages hoger een kantoortje ingericht en daar een andere pc staan, die op internet moet worden aangesloten. Ik heb UPC gebeld en gevraagd of zij het een probleem vinden als ik een verbinding maak middels een draadloze router. Vonden ze geen probleem, omdat ik zowel beneden als boven de enige gebruiker ben.
  Ik dus naar de winkel en het verhaal verteld. Nee mijnheer u kunt geen router plaatsen, omdat de afstand te groot is. Graag hoor ik jullie mening of dit echt zo is.

  Werner
 • Hoeveel meter is het hemelsbreed? Waar moet het signaal allemaal doorheen? Alleen door de twee vloeren? Betonvloer of hout?

  Alleen door twee vloeren met een afstand van pak em beet 6 meter kan prima als het een houten vloer is. Maar betonnen vloeren zijn altijd gewapend en toch wel zo'n 25cm dik en dan wordt het een heel ander verhaal.

  Je zegt twee etages hoger? Is de tussenliggende etage ook van jou, in dat geval zou je het ook eventueel bekabeld kunnen doen. Dan heb je alleen een flinke boorhamer nodig, want betonvloeren zijn toch wel erg hard.
 • Het is een grachtenpand uit 1890. Betonnen vloeren zijn hier niet. De vloeren zijn van hout. Hemelsbreed zal het ca. 8 meter zijn. Op de tussenliggende etage woont onze moeder. Die vindt het wel goed als ik een kabel leg, maar die zal dan zeker 20 meter lang worden en heel wat gepruts en geboor.
 • 20 meter kabel lengte is geen probleem

  misschien kan je vanaf het modem (eerste router) de kabel via het trapgat naar boven
  en daarna naar de betreffende kamer

  meestal zijn de vloeren hol. kan je mischien een pvc buis naar het trap gat en dan op de etage in de vloer naar de betreffende kamer
 • [quote:8f9e9d1a1a="werner gerth"]Het is een grachtenpand uit 1890. Betonnen vloeren zijn hier niet. De vloeren zijn van hout. Hemelsbreed zal het ca. 8 meter zijn. Op de tussenliggende etage woont onze moeder. Die vindt het wel goed als ik een kabel leg, maar die zal dan zeker 20 meter lang worden en heel wat gepruts en geboor.[/quote:8f9e9d1a1a]

  Draadloos moet dan prima lukken, je moet alleen zorgen dat je je draadloze netwerk goed beveiligd, zodat andere niet gebruik kunnen maken van jouw internetverbinding en niet bij je bestanden kunnen.
  Verder geldt wat mij betreft altijd de regel goedkoop is duurkoop, ik koop zelf eigenlijk alleen maar kwaliteitsspullen.
  Ik kan je linksys wel aanraden. Ik neem aan dat de pc beneden gewoon bekabeld netwerk blijft houden en dat je modem maar één aansluiting heeft. (zoniet laat het dan nog even weten).

  In die situatie zou je voor een Linksys WRT54G + WMP54G.
 • Ga voor een Linksys router maar geen WRT54G hardware versie 5. Neem dan de WRT54GL (de Linux versie).

  Verder kan je de Antennes richten. Een Wireless LAN heeft een kegelvorm, echter de kegelvorm kan je dan het beste in jouw geval verticaal gaan "richten".

  Zou 'm aanschaffen en kijken of die door de 4 muren / vloeren heen kan.
  Dan kan je altijd nog bekabeling aanleggen. Schat in dat het wel lukt.
 • Ondanks het wat meer werk van een kabel doortrekken en dat het misschien wat minder mooi wordt zal mijn persoonlijke voorkeur toch een kabel zijn in plaats van draadloos.

  Internet via kabel is toch stabieler dan draadloos internet.

  Voordeel van draadloos internet is dat je niet loopt te rotzooien met kabels en je hebt vrijheid je kan je computers neerzetten waar je wilt.

  Maar de stabiliteit van draadloos kan wel eens voor problemen geven. Dit is geheel afhankelijk van de huissituatie.
 • [quote:746556ff42="hulpdienst"]Ondanks het wat meer werk van een kabel doortrekken en dat het misschien wat minder mooi wordt zal mijn persoonlijke voorkeur toch een kabel zijn in plaats van draadloos.

  Internet via kabel is toch stabieler dan draadloos internet.

  Voordeel van draadloos internet is dat je niet loopt te rotzooien met kabels en je hebt vrijheid je kan je computers neerzetten waar je wilt.

  Maar de stabiliteit van draadloos kan wel eens voor problemen geven. Dit is geheel afhankelijk van de huissituatie.[/quote:746556ff42]

  als het niet al teveel moeite is zou ik over voor bekabeld gaan, stabieler en geen gerotzooi met beveiliging.

  @ Aswin W, wat is er dan precies met de WRT54G v5? Zijn daar problemen van bekend? (ik heb hem zelf ook)
 • @Kid Jansen: Hardware versie 5, daarbij is het Linux operatingsysteem vervangen door een ander exotisch OS, zijnde VxWorks. Je hebt geen third-party upgrade mogelijkheid. Echter de WRT54GL versie (wat een WRT54G is) heeft nog steeds Linux aan boord (GPL) en dus wel te voorzien van alternatieve firmware.

  Verder ien hebben ze zo'n beetje alles gehalveerd qua hardware (16 is naar 8 MB ram gegaan enz…). Je hebt gewoon 'minder waar' voor je geld.

  Meer info te verkrijgen op www.linksysinfo.org (en kijk bij 'autopsies', see what's inside)

  @Hulpdienst: draadloos internet is volledig doorontwikkeld en ook ik was daarvoor voor bedraads, maar nu niet meer nu mijn Linksys-apparatuur (ook de Clientkant heeft Linksys-insteekkaartjes e.d.) perfect, altijd 100 % stabiel draait tot en met aan de overkant bij mijn buurman, pakweg zo'n 100 meter verderop. Tja, misschien heb ik geluk.

  Maar de router heeft ook nog 4 draads poorten en da's het mooie. Hij kan 'm aanschaffen, draadloos proberen - zoniet, koopt TS nog even een UTP-kabeltje… erbij om dan maar even een draadje te trekken.
 • Hoezo stabieler? Ik heb bij mezelf en bij mijn ouders Draadloos geinstalleerd. dat gaat als de brandweer, heel stabiel. Bij mijn ouders staat de modem beneden en de computer boven. Door betonnen vloer heen over een afstand van zo'n 10 meter hemelsbreed een goede tot zeer goede verbinding.

  Ik zou voor draadloos gaan, op iedere moderne Wlan-router zit een aantal extra poorten om alsnog met een draadje te gaan…

  Succes RK
 • Moest je toch kiezen voor draadloos, dan is de Belkin Pre-N Router http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=202570&pcount=&Product_Id=184316 zeker aan te aanraden.
  Is snel en stabiel over grootere afstanden (150 meter).

  Naar mijn mening zal een een gewone draadloze router in jouw situatie ook zonder probleem werken.
 • Belkin goede verhalen van vernomen maar ook minder goede. Lopen voor op de 802.11N standaard die nog niet gedefinieerd is. Gevolg dat als Belkin "verkeerd zit" met z'n standaard, dit in de toekomst problemen kan opleveren met je hardwarekeuze Client-zijde en je aan merk Belkin vastzit.

  Maar pre-N technologie MIMO zit ook in de Linksys producten bij de WRT54GX.

  Echter zijn dubbel zo duur. TS heeft geen landhuis en hoe verder het bereik, destemeer je aan beveiliging moet denken.
 • [quote:95d62d7407="AswinW"]
  Maar pre-N technologie MIMO zit ook in de Linksys producten bij de WRT54GX.
  Echter zijn dubbel zo duur. [/quote:95d62d7407]

  Inwendig hetzelfde als Belkin, gewoon ander kastje. :o :D
 • [quote:c0aa39e330="Eddy X"][quote:c0aa39e330="AswinW"]
  Maar pre-N technologie MIMO zit ook in de Linksys producten bij de WRT54GX.
  Echter zijn dubbel zo duur. [/quote:c0aa39e330]
  Inwendig hetzelfde als Belkin, gewoon ander kastje. :o :D[/quote:c0aa39e330]
  Klopt als een bus.
 • Beste mensen,

  Na alles gelezen te hebben, heb ik toch besloten om een kabel te leggen. Ik denk ook, dat de kabel stabieler is dan een wireless aansluiting. Bovendien is het absoluut veilig. De enige vraag, die overblijft is of de kabel niet te lang is: niet 20 meter zoals ik dacht, maar na opmeten is het dertig meter. Zou dat kunnen ????
 • Moet kunnen, maar dan moet je wel goede apparatuur en goede kabels nemen, 200 meter moet zelfs nog haalbaar zijn.
 • Ik zou zeker een kabel leggen, heeft alleen maar voordelen terwijl draadloos maar 1 voordeel heeft: het is draadloos.
  Kabel is:
  -goedkoper
  -veiliger
  -betrouwbaarder
  -minder snelheidsproblemen

  UTP kabels kunnen tot 180 meter lang zijn, dus 30 is geen probleem.
 • Ja, 200m zal ook nog wel werken als je goeie kabels en apparatuur hebt. Maar altijd beetje onder de grens blijven en niet teveel hooi op je vork nemen ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.