Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

IDE harddisk bij plaatsen

Anoniem
Anjo
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een packard bell Imedia 5800i RW van najaar 2000. Mijn 20Gb harddisk raakt vol dus heb een 13,5Gb IDE op de kop getikt om erbij te plaatsen en tevens een IDE kabeltje waar twee schijven op kunnen ipv een.

  Ik wil windows op de oude 20Gb schijf laten staan. Moet ik dan deze schijf op het uiteinde van de kabel zetten of in het midden?

  Ik las dat je "beide jumpers op cable select" moet zetten om het geheel te laten functioneren. Wat wordt daarmee bedoeld? En om welke jumpers gaat het dan? Er zitten er wel meer op mijn moederbord. Dit is de info over de jumpers op mijn moederbord:

  http://support.packardbell.com/nl/mypc/?PibItemNr=instr_Luna_jumpers&PibItemParent=platform_symphonymultimedia#show

  Ik denk dat ik ergens bij de "jfp1" moet wezen maar daar staan afkortingen bij die ik niet snap. (onderaan de pagina)

  Kan iemand me antwoord op dze vragen geven of heeft iemand nog andere tips?

  Groeten,
  Art
 • Het gaat om de jumpers op de schijf zelf. De jumper zit op de achterkant waar je ook de power en IDE kabel aansluit. Op de schijf zelf staat afgebeeld hoe je deze moet plaatsen. Maak van de schijf waar nu Windows op staat master en de andere slave.
 • [quote:ed9e15cc80="art13"]Hallo, ……….

  Moet ik dan deze schijf op het uiteinde van de kabel zetten of in het midden?

  ……………………[/quote:ed9e15cc80]

  Ooit gelezen, dat je de 'master' op het uiteinde (zwarte kleur?) en de 'slave' (grijs gekleurde connector) op de middelste aansluiting moet plaatsen. Zal bij gebruik van 'cable select' (moet de kabel geschikt voor zijn!) mogelijk ook zo zijn.
 • is onzin, de plaats maakt niet uit. De kabel moet er inderdaad wel geschikt voor zijn, en de connectors zijn niet altijd die kleuren, dat wijkt vaak af!
 • Ok, ik weet weer wat meer. Allen bedankt voor de reacties.

  Groeten,
  Art

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.