Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Mappen op CD-Rom branden

None
4 antwoorden
 • Hoi,

  Misschien een amateursvraagje :roll: maar dit is toch iets waar ik in XP altijd moeite mee heb. (In ME ging 't probleemloos.)
  Dat is het opslaan van mappen op een CD die je zelf brandt. Maar al te vaak eindig ik met een schijfje waarop alleen snelkoppelingen gebrand staan
  :o (Dat gebeurt zowel als ik de mappen naar het DVD-station sleep, als wanneer ik de optie "Deze bestanden op CD zetten" gebruik.)
  RealPlayer en andere programma's staan dan weer niet toe dat je mappen brandt, alleen de inhoud ervan, wat erg onoverzichtelijk kan worden.

  Daarom durf ik het toch te vragen:

  1. Wat is de snelste en optimale werkwijze om mappen precies zoals die op m'n computer staan op een CD over te zetten?

  2. Is er een manier om te zorgen dat de inhoud van die mappen op een CD'tje hun oorspronkelijke volgorde houden, en niet automatisch alfabetisch gerangschikt worden?

  Alvast bedankt!!

  Saskia
 • Brand je dan gewoon met XP?
  Het is toch wel aan te raden om een goed brandprogramma te gebruiken, zoals Nero.
 • Ja, Nero heb ik ook. Maar ik dacht dat er misschien nog een simpelere weg was.
  En ook in Nero worden de bestanden in je mappen automatisch gealfabetiseerd, ik heb nog niet gevonden hoe je dat kunt voorkomen…
 • het is maar de vraag in welke volgorde nero de mappen en bestanden brandt. welke dat is doet er niet veel toe.
  de volgorde die jij ziet in (kennelijk) de verkenner wordt bepaald door jouw instellingen.
  klik maar eens op de woorden grootte, type, gewijzigd boven de lijst met bestanden en je zult zien dat de volgorde wijzigt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.