Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beveiliging USB-sticks

a.tip
7 antwoorden
 • Ik heb de verantwoordelijkheid voor een XP-home PC waar Jan en Alleman op mag werken. Iedereen neemt z'n USB-staafjes mee van huis.
  Mijn vraag:

  [i:bc92089d6e]Is er een mogelijkheid die staafjes automatisch te laten scannen op virussen zodra je ze in een USB-slotje steekt? [/i:bc92089d6e]

  Er zijn helaas geen "oplossingen" mogelijk zoals "dan-neem-je-toch-geen memory-sticks" of "een-dichtgetimmerde-server-met-werkstations" etc. Aan de hardwareconfiguratie valt dus niet te tornen, dit is nu eenmaal de situatie waarmee ik me moet behelpen.
 • Welke virusscanner heb je op die PC geïnstalleerd?
  Vaak kan je in de virusscanner instellen dat verwisselbare media gescand moeten worden.
 • Verder is het normaliter zo, dat elk bestand wat geopend of gekopiëerd wordt, vanzelf gescand wordt.
 • Tja, wat zal ik zeggen.
  het gaat om een systeem met Antivir, de laatste versie, ge-update en wel.
  Ik heb een testvirus op een USB-stick gezet. (eicar.com)
  Als je de stick in de pc steekt: Geen alarm.
  Bij het kopiëren naar de HD wel.
  Daarna heb ik het testvirus gezipt. En ook nog een Arj.
  Prima te kopiëren naar de harde schijf, zonder alarm!
  Pas bij handmatig scannen van de USB-stick wordt hij gedetecteerd.
  En Antivir kan je niet instellen om te gaan scannen bij het insteken van een card of USB-stick.
  Ik vraag me af of andere antivirusprogramma's veel beter zullen zijn.
  Ook Norton Antivirus staat het kopiëren van een virus-arj rustig toe.
  Dat maakt me niet echt geruster.
 • Een virus wordt pas gevaarlijk wanneer je de inhoud probeert te runnen. Zolang het verstopt zit in een .zip heb je er dus niet zoveel van te vrezen.
 • Je moet je virusprogramma dus zo instellen dat bij het uitpakken van gezipte bestanden er ook een controle plaats vindt of je moet je virusprogramma zo instellen dat ook binnen ingepakte bestanden wordt gescand.
 • Bedankt voor de reakties.
  Het gaat mij erom dat de controle automatisch gebeurt op het moment dat ik er niet ben. Dus meteen als er een USB-stick ingeschoven wordt. Handmatig achteraf een scanopdracht geven is natuurlijk altijd mogelijk.
  Automatische controle op het moment van aansluiten van externe bronnen is niet instelbaar bij Antivir en ook niet bij Norton. Pas als je kopieert wordt de beveiliging wakker.
  Ik ben nog steeds niet overtuigd van de veiligheid die Norton of Antivir bieden.
  Het gebeurt toch vaak dat je de automatische controle (Antivir Guard of Auto-Protect) kan omzeilen door een paar keer de slaapstand of standby te activeren. De bewaking wordt dan pas weer actief als je de computer opnieuw opstart. Bugs dus. Ik weet niet of dat Windows-bugs zijn of fouten in de antivirus-programma's, maar het gebeurt regelmatig. En in die tijd kan elke zip vrolijk uitgepakt worden zonder dat er een haan naar kraait.
  Ook in de opstartfase van de pc zijn er uitpakmogelijkheden zonder dat de beveiliging werkt. Een runonce werkt soms eerder dan de auto-protect of antivir-guard…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.