Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Front audio

Anoniem
None
4 antwoorden
 • hallo ;) ik heb de stekker van mn front audio aangesloten op mn mobo, maar hij deed het niet… dus na lang nadenken bedacht ik me dat onboard audio uitgeschakeld was in BIOS, omdat ik er een pci geluidskaart in heb zitten. is er een manier waarop de Frontaudio het wel kan doen, zonder dat ik onboard audio moet gaan gebruiken??

  thx alvast + groet, oconnor :wink:

 • Ik denk niet dat je geluidskaart een frontaansluiting heeft. Het gebruiken van de aansluiting op het moederbord is alleen mogelijk als je de onboard kaart gebruikt. Ik snap eigenlijk niet waarom gewone geluidskaarten geen frontaansluiting hebben, maar tis niet anders.
 • ok bedankt, dan nog 2 vragen:

  is een geluidskaart van 13 euro (pci) beter dan het onboard geluid ( allebei 5.1)

  en 2
  bij het plaatsen van het moederbord, zit er een soort "ijzeren plaatje" waaruit de uitgangen ( usb, keybord, muis) enz. steken. dit werd meegeleverd met et mobo, maar daar waar 3 "gaatjes" horen te zitten in dat plaatje, zit gewoon metaal… is dit een fabriekfout???? voor de duidelijkheid: de 3 geluidsaansluitingen die daar horen te zitten zijn nu niet bereikbaar) ( gigabyte bord)

  thanx ;)

  groetjes OConnor
 • Klinkt idd als een foutje van de fabriek. Je kan ze mailen of ze een goeie sturen, maar dat kan ff duren. Je kan ook zelf gaatjes boren ofzo. Mss zit er bij je systeemkast ook een I/O shield die wel past?

  Verder zal een pci geluidskaartje van 13 euro niet veel beter zijn dan onboard denk ik. Ligt een beetje aan de chip die hij gebruikt. Een kaartje van creative is denk ik wel iets beter, maar een goedkope van sweex zal niet beter zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.