Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Warmteontwikkeling externe harde schijf

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een harde schijf van 40Gb gebouwd in een speciaal daarvoor bedoelde behuizing van het merk Sweex.

  Ik ben van plan deze 40Gb harde schijf te vevangen voor een 120Gb-exemplaar.

  Mijn 40Gb-exemplaar kan vrij warm worden als hij een tijdje staat te werken. Laat staan als ik straks die 120Gb-versie inbouw.

  Hoe staat het met de warmte-ontwikkeling van dergelijke harde schijven? Zijn ze niet kwetsbaar in zo'n krappe, ongekoelde ruimte? Heeft iemand hier enige ervaring mee? Zo'n externe harde schijf is juist bedoeld als backup-medium en dient wel veilig te kunnen worden gebruikt.
 • Over het algemeen kunnen ze daar wel tegen, en de nieuwere schijven worden steeds beter en minder warm.
  Het is sowieso niet de bedoeling van een externe schijf dat je hem als hoofdschijf gebruikt. Alles wat je veel gebruikt moet je intern zetten, alleen schijven die je als backup opslag ed. gebruikt extern gebruiken. Er zijn overigens ook gekoelde externe behuizingen verkrijgbaar als je van plan bent je externe schijf de hele dag intensief te gebruiken.
 • Nee, ik gebruik hem sporadisch. Uitsluitend voor backup-doeleinden.
  Ik doe hem aan. Zet mijn data erop. Ontkoppel hem softwarematig en schakel hem dan hardwarematig uit.

  Alleen wil het soms wel eens gebeuren dat ik hem vergeet uit te zetten. Aan het eind van de avond is hij dan redelijk warm. Mijn vrees was het feit dat hij in zo'n krappe (aluminium) behuizing zit en dat hij daardoor te warm zou kunnen worden.
 • Voor een pc is het heel gewoon dat het in de kast 30-35 graden is (of meer). Ik denk dat ie daar heter wordt dan in een externe behuizing.
 • als ie alleen aan staat en niet actief is lijkt het me sterk dat ie zo warm wordt dat ie eronder lijdt. Ik heb zelf ook een externe schijf, wordt ook warm na een tijdje, maar maak me er geen zorgen om. Heb zelf een half jaar lang een paar schijven in mijn kast gehad die 50 graden en hoger werden, had een erg slechte kast. Ze doen het nog perfect. Als je hem maar sporadisch gebruikt denk ik niet dat ze kapot gaan ofzo. Ze verkopen die externe behuizingen neit voor niets. En je kan altijd een ventilator ernaast zetten als je flink gaat backuppen.
 • Bedankt voor jullie reacties. Ik maak mij nu geen zorgen meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.