Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geluidskaart

3 antwoorden
  • ik had thuis nog een ouwe geluidskaart liggen, dus ik denk: he, die zet ik erin, want het overtreft mijn standaard on-board al snel denk ik (Asus P4P800S-X mobo) De geluidskaart is een Creative Labs PCI CT4810. Hij is alleen wel uit 1999. (staat op het printplaatje, maar hijs iets jonger) het probleem is nu: ik heb hem erin gezet, en zodra ik mijn pc opstart krijg ik braaf van die informatiewolkjes met: Nieuwe Hardware gevonden, dan wat t is, en even later dat ik m kan gebruiken. In mijn bios zit een functie dat ie automatisch mijn audio-kaart vind, en die stond al Enabled. Ik heb nu al ingesteld dat me computer de Creative labs moet gebruiken voor al het geluid behalve microfoon. Hij is ingeschakeld, het volume heb ik volledig gezet, maar hij geeft nog steeds geen geluid. Toen hij nog in mijn vorige pc zat deed ie t nog wel... (ligt ondertussen al n jaar in n kastje) verder rustig mee omgegaan (niet aan de zon blootgesteld, gingen opgelegd ofzo) moet ik mijn Onboard-audio uit zetten in mijn bios ofzo? of iets anders waardoor ie t kan gaan doen?
  • Ja, probeer je onboard audio eens in de BIOS uit te zetten om te kijken of die kaart dan wel werkt. Ik neem aan dat apparaatbeheer geen fouten geeft met betrekking tot die kaart?
  • laat maar zitten, me computer opnieuw opstarten schijnt te helpen :P alles werkt nu perfect, indd beter geluid dan me onboard

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.