Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

router probleem ?

None
10 antwoorden
 • Beste Lezer(es),

  Middels een router probeer ik een tweede pc aan te sluiten. De kabel, die ik gebruik is ca. 15 meter lang. Zelf moest ik de connectors aanbrengen, waarvoor ik een goede beschrijving en tang ter beschikking heb.
  Maar als ik de kabel aansluit, reageert de router niet. Ook de pc geeft aan, dat er geen verbinding is met het internet. Je zou dus denken, dat de connectors niet goed zijn aangesloten. Dus heb ik deze met grote zorgvuldigheid opnieuw aan de kabel gezet. Weer geen resultaat. Kan er iets anders aan de hand zijn ???

  Werner
  • [*:74da5961db]Werkt PC1 al wel op de router? [*:74da5961db]Zet die nieuwe kabel eens in de oude verbinding tussen PC1 en modem of router. Als dat werkt, is die kabel goed, en kan dat alvast als oorzaak worden uitgesloten. [*:74da5961db]Probeer of PC2 rechtstreeks op de modem functioneert, in plaats van PC1. Zoniet, dan is waarschijnlijk de netwerkkaart nog niet juist ingesteld. [/list:o:74da5961db]
 • Ja op pc 1 werkt het internet wel. Ik ga nu proberen of pc 2 op deze aansluiting werkt………..
 • Ik heb pc2 aangesloten op de router waar pc1 zat. Ik kwam met pc2 niet op internet. Vervolgens heb ik pc2 rechtstreeks op het modem aangesloten. Ook nu kon ik met pc2 niet op internet komen.
 • Even de wizard "Netwerk instellen" doorlopen op pc 2 misschien?

  Gr,
  Jim
 • Misschien een domme opmerking maar heb je de computernamen wel verschillend en is de netwerknaam wel hetzelfde?

  Ik kon ook een tijd geen verbinding krijgen en zat te zoeken en te zoeken toen kwam ik erachter dat ik de computernamen hetzelfde had. :(

  Kan ook zijn dat je netwerkkaart niet juist is.
  Wat je zou kunnen doen is via comfigscherm >> systeem de netwerkkaart te verwijderen en ff opnieuw op te starten.
  eventueel de nieuwste drivers downloaden
 • Is het mogelijk om de 2e computer heel even op de kabel van de 1e computer aan te sluiten? Wanneer dat wel werkt weet je in ieder geval zeker dat het toch de netwerkkabel is.
  In dit soort gevallen altijd bij de basis beginnen, dus eerst zekerheid krijgen dat de kabel in orde is en de router in orde.
  Dat betekent bijvoorbeels d (ik geef toe er zitten open deuren bij …):
  1. Sluit kabel van 1e computer aan op de aansluiting van de 2e computer. Wanneer de 1e computer werkt, dan weet je dat de gebruikte aansluiting in orde is.
  2. Gebruik de 2e kabel voor de 1e computer, werkt die? Dan is de netwerkkabel in orde.
  >>> Wanneer deze testen goed zijn, hoef al over heel veel zaken niet meer te twijfelen! Gaat bv test 2 mis, dan kan je een hoop tijd besparen door de aandacht niet alle andere zaken te besteden, complete tijd verspilling!

  3. Sluit de 2e kabel aan op de 2e computer en de router. Branden er nu ledjes (router, computer)? Nee, probleem met de kabel, computer of netwerkkaart. Omdat de ledjes niet branden is de kabel de hoofdverdachte, alleen uit te sluiten met bv test 2. Test 4 beschrijft de checks voor de netwerkkaart.
  >>> Volgorde volgende testen (eigenlijk checks) om mogelijke oorzaak te vinden niet super belangrijk

  4. Is de netwerkkaart correct geinstalleerd? Bijvoorbeeld te zien aan netwerksysmbooltje rechtsonder, alleen ja, hoeveel netwerkkaarten heeft die computer? Zit er ook Firewire op? Mijn computer zou er bv 3 hebben (incl Firewire). De Firewire (400Mb) moet je niet kiezen! Voor de rest hoop ik dat je de juiste netwerkkaart kiest, alleen een probleem wanneer er 2 zijn, bij eentje kies je altijd de goede. Dus ga na of de computer dezelfde aansluiting gebruikt als die jij in gedachten hebt?
  Wat zie je als je op het netwerksymbooltje klikt?
  Kijk eventueel in Apparaatbeheer of er hardware voorzien is van een vraagteken of een uitroepteken. Interessant is dus met name de netwerkkaart(en). Controleer of de netwerk adapters die er zijn ook echt herkend zijn en probleemloos lijken te functioneren. Als dit een "goed" werkende netwerkkaart oplevert, en je weet ook zeker dat er maar eentje is, dan is er iets mis met de netwerkkaart. Alleen test 1 kan zekerheid geven dat de netwerkkaart in orde is.

  Hierna kunnen nog meer testen volgen, alleen ja, eerst wat meer informatie.
 • [quote:f189271072="werner gerth"]Ik heb pc2 aangesloten op de router waar pc1 zat. Ik kwam met pc2 niet op internet. Vervolgens heb ik pc2 rechtstreeks op het modem aangesloten. Ook nu kon ik met pc2 niet op internet komen.[/quote:f189271072]Met de kabel van pc1 of met de eigen kabel van pc2?
 • Ik heb de kabel van pc2 aangesloten direct op het modem. Geen herkenning. Daarna heb ik de kabel van pc2 aangesloten op de router in de aansluiting van pc1. Evenmin resultaat………
 • Beste mensen,

  Hartelijk dank voor de reacties. Ik heb vandaag een nieuwe kabel gekocht en aangesloten en die werkt wel………… De "oude kabel" was dus defect. Dankzij de reacties begrijp ik nu ook meer hoe zo'n router werkt.
  Fijn de computer totaal bestaat………..

  Werner

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.