Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Gaat mn HDD dood ?

oeroe
4 antwoorden
 • Gaat mn hdd dood ? Zou je dit eventueel kunnen repareren met software? ikneem aan dat het niet kan.. aangezien die hardware matig verslijting vertoont en dus naar de harddisk hemel gaat :cry: iig kopieer ik vanaaf mn data om zoiezo een backup te hebben

  [img:c423f94fe2]http://oeroe.sohosted.com/files/hdd.jpg[/img:c423f94fe2]

  Mijn vragen.. wat houden de termen in? Iemand ervaring hiermee met zulke S.M.A.R.T. tools

  Frequency of the on the fly errors (Fujitsu: ECC On The Fly Count)
  Frequency of errors appearance while reading RAW data from a disk
 • Het lijkt me dit:
  Value is de huidige waarde
  Treshold is de door het programma opgegeven grens
  Wost is de laagste waarde die ooit door je schijf bereikt is.

  Ale beide getallen boven de treshold zitten is er niets aan de hand. De rode letters geven een waarschuwing voor de temperatuur, die ooit 48 graden is geweest, op het moment dat je de screenshot hebt genomen 37. De 48 is niet bepaald gezond, maar de 37 kan nog.
 • Met welke software is dit screenshot genomen en kan dit voor alle schijven van alle S.M.A.R.T. capabel schijf-fabrikanten uitgelezen worden ?
 • @:noep:

  OK wat er nog bij moet vermelden dat mijn systeem afgelope 5 dagen opeens vast is gelopen. Geen meldingen ofzo plof systeem weg. Uit vorige computer had ik het ook dat de hdd foutmeldingen gaf, ook hetzelfde soort vastlopen. Kunnen deze fouten dus zover hardware matig zijn dat de hdd vast loopt? en dus het systeem gewoon killed.

  Het programma laten lopen tijdens windows een dag erna, de volgende resultaten:

  [img:4f5a1c40bf]http://oeroe.sohosted.com/files/hdd2.jpg[/img:4f5a1c40bf]


  @aswin:

  HDD Health description
  HDD Health is a full-featured failure-prediction agent for machines using Windows. Sitting in the system tray, it monitors hard disks and alerts you to impending failure.

  The program uses Self Monitoring and Reporting Technology (S.M.A.R.T.) built into all new hard disks, and can predict failures on your hard drives.

  A host of alerting features include email, local pop-up messages, net messages, and event logging, while using no system resources.

  t is freeware: http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Health.shtml

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.