Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAM voor Office 2000

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • Hoeveel RAM is minimaal nodig voor Office 2000 op een PII met Win 98?
  Krijg nu met 64MB na opstarten van bijvoorbeeld Word de foutmelding om vensters te sluiten omdat er te weinig geheugen is.
  Echter, er runnen verder geen applicaties.
 • Zelfs al zou je win98se volledig up to date en de uitgebreidste versie van office 2000 helemaal volledig en up to date gebruiken dan zou het nog goed moeten werken.

  Misschien dat je virtueel geheugen niet goed staat ingesteld, dat kan je volgens mij bij eigenschappen van deze computer instellen, laatste tab onderaan.
 • [quote:f9065b81b6="kid jansen"]Misschien dat je virtueel geheugen niet goed staat ingesteld, dat kan je volgens mij bij eigenschappen van deze computer instellen, laatste tab onderaan.[/quote:f9065b81b6]Of als je maar 1 partitie hebt, kijken of je genoeg schijfruimte hebt …
 • De PC staat nu ingesteld op optimaal gebruik door Windows zelf te kiezen.
  Op de HD heb ik nog 2GB vrije ruimte dus dat zou het probleem ook niet kunnen veroorzaken.
  Ik kreeg het idee dat 64MB Ram niet genoeg zou zijn en vraag me nu dus af of bijvoorbeeld verdubbeling misschien het fenomeen zou verhelpen.
  Of misschien heeft een andere vraag : http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=156956&highlight= er iets mee te maken?
 • Net even getest op AMD K6-III/400 systeem (Pentium I compatible 400MHz), met 128MB geheugen. Dat werkt in ieder geval, 64MB zou ook moeten werken, alleen is me dat te veel werk omdat te testen. Die riched foutmelding lijkt me wat anders, zelf zou ik daarbij denken aan een beschadigde Windows installatie. Heb je nog Office updates geinstalleerd? Is het een nieuwe of een oude installatie? Wat is de precieze foutmelding overigens?
 • De PC is er een van oude PC's (PII) van de basisschool van mijn zoon, degene die er belangstelling voor hadden mochten ze meenemen.
  Ze hebben de "elementaire" software zoals NL Win98 en NL Office 2000 echter laten zitten.
  Na wat verdere "opschoning" werkt alles naar behoren alleen de vreemde problemen zoals aangegeven in http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=156956&highlight=
  Als ik RICHED20.DLL hernoem naar RICHED20._LL zijn de Office opstart problemen voorbij.
  Doch dan kom ik bijvoorbeeld bij Word niet via Extra in Opties want dan krijg ik de melding [i:6e979a0320] Er is onvoldoende geheugen. Sluit overbodige vensters en sla uw werk op.[/i:6e979a0320].
  Vermoed dat er een aantal DLL files niet meer goed of correct zijn.
  Helaas heb ik dus geen originele software maar ik kan wel bijvoorbeeld via internet het file RICHED20.DLL downloaden.
  De vraag is echter kan ik zomaar een laatste versie van een DLL bestand gebruiken om een oude te vervangen?
  Ik denk aan het niet compatibel zijn met de taal bijvoorbeeld, NL of UK, of de software Win 95, 98, XP enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.