Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAID + losse HD werkt niet

Jim van Zweeden
3 antwoorden
  • Lieve lezertjes

    hierbij een complex verhaal. Ik heb een (losse) RAIDkaart in mijn systeem. Omdat HD3 een keer defect ging is de IDE2 daarvan niet meer bruikbaar. IDE1 van de raidkaart doet het nog goed, dus ik heb nu een stripe-RAID met 2 schijven gemaakt, lekker snel. Dan wil ik nog een 3e losse HD installeren op de IDE's van het moederboard om daar naar toe te schrijven als back-up, want die mis ik nu. Echter zodra ik er een 3e HD in doe, dan wil hij daarvan opstarten. Hij geeft de melding geen NLDR bij een lege HD en srrat van die 3e HD op als er wel een OS op staat. Er staat gewoon een OS op mijn raid die het goed doet zonder die 3e HD.

    help me, hoe krijg ik de 3e HD er in zonder dat hij daar van op wilt starten.

    Richard
  • Je moet de bootsequence in de BIOS aanpassen. Zorg daar dat die 3de schijf niet bovenaan staat, of in ieder geval niet boven je RAID configuratie.
  • Als die in het lijstje van de bootsequence had gestaan, dan was ik daar zelf wel mee aan de gang gegaan. Bij opstarten moet ik op F2 drukken voor de bootsequence en dan krijg ik alleen HD, CDrom, Flop en LAN. De RAID staat er niet tussen. Misschien omdat het geen onboard RAID is, maar een lossen PCI kaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.