Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

veilig verwijderen USB hardware

gerben
4 antwoorden
 • Ik heb zowel op mijn PC als op mijn laptop het probleem dat waneer ik een USB device via "veilig verwijderen" afmeldt, ik de melding krijg dat ik dat later opnieuw moet proberen omdat het apparaat nog in gebruik is.

  Hoelang ik ook wacht, krijg ik steeds die melding. Uit arren moede start ik dan mijn pC opnieuw en koppel de hardware af vlak voor de zelftest wordt uitgevoerd.

  Op de pc van mijn vriendin heb ik dit probleem niet. Dus de hardware lijkt in orde.

  Heb windows opnieuw geinstalleeerd, in het begin ging het goed, maar nu niet meer.

  Heeft iemand een idee hoe ik hier mee om moet gaan?
  Kan het kwaad als ik de USB kabel er gwoon uittrek?

  Alle ideeën zijn welkom
 • Bij de instellingen van dat veilig verwijderen, kun je instellen of je optimaliseert voor verwijderen of gebruik. Dat zou je eens om kunnen zetten.

  Ik vermoed dat het te maken heeft met previews van plaatjes, avi bestanden oid. Windows maakt daar thumbnails van aan, en houdt dan de bestanden in gebruik. Denk maar aan het probleem, dat avi bestanden soms niet te wissen zijn, dat heeft dezelfde oorzaak.
 • [quote:0c13ed412a="gerben"]Bij de instellingen van dat veilig verwijderen, kun je instellen of je optimaliseert voor verwijderen of gebruik. Dat zou je eens om kunnen zetten.[/quote:0c13ed412a]
  Gerben, dank voor je suggestie, maar ik heb geen idee waar ik die instelling kan vinden. Kun je me dat uitleggen?
 • [quote:bac31c702c="vintura"]Ik heb zowel op mijn PC als op mijn laptop het probleem dat waneer ik een USB device via "veilig verwijderen" afmeldt, ik de melding krijg dat ik dat later opnieuw moet proberen omdat het apparaat nog in gebruik is.[/quote:bac31c702c]Anderzijds denk ik dat wanneer je toch gaat herstarten, ook gewoon de hardware kan afkoppelen. Ervan uitgaande dat de gegeven opdracht ook echt beeindigd is, kan de steker er gewoon uit getrokken worden. Mocht de computer er echt niet uitkomen, dan denk ik dat er sprake is van een software probleem. Bij een herstart zullen alle lopende processen worden afgebroken cq. beeindigd, dus wanneer de schijf echt in gebruik zou zijn, kun je alsnog probleem verwachten. Omdat je niet klaagt over beschadigde bestanden, is het Windows alleen die moeilijk doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.