Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

data harde schijf niet meer te zien

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb 2 fysieke hard schijven (20gb en 160gb) met verschillende partities. Nu wilde ik 2 partities op de kleine schijf samenvoegen met partition magic. Dit is alleen ergens gigantisch fout gegaan. Om een of andere reden heeft PM de primaire partitie van mijn grote HD ontoegankelijk gemaakt in plaats van te doen wat ie moest doen. Hier stond WinXP op en een hele hoop data.

  Nou vermoed ik dat de data er nog wel opstaat en dat alleen de MBR of de bootsector is veranderd. Ik weet alleen niet hoe ik dit weer terug ga halen. Windows geeft aan dat ie de schijf wil formateren maar dat wil ik dus niet doen tot ik zeker weet dat alles definitief weg is. Een 2e partitie op die grote schijf is trouwens nog wel gewoon toegankelijk.
 • 1. De ervaring leert, helaas, dat als het met PM misgaat er veelal sprake is van permanent gegevensverlies. Maar wacht verdere suggesties maar af. Wellicht valt er toch te repareren met datarecoveryprogjes.

  2. Op de partitie waar XP + data op staan, kun je XP opnieuw installeren. De data, voor zover ze niet in specifieke Windowsmappen staan, blijven dan behouden. Mits ze niet in de PM-aktie zijn verklooid.
 • na wat surfen op het internet dacht ik dat het commando fixboot in XP console uitkomst zou kunnen bieden. De partitie leek weer toegankelijk maar helaas heeft ie er een fat16 met cluster grote 4k van gemaakt wat dus helemaal verkeerd is. Er staat dan ook niks op. Volgens mij ben ik nu nog verder van huis als dat al mogelijk is. :(
 • Tja, ik weet niet of die fixboot een handige aktie was. Wat PM + fixboot achter elkaar hebben 'aangericht' is moeilijk te overzien.
  Ik zou maar even wachten met welke ingreep dan ook (elke schrijfaktie op die partitie vermijden) en bidden dat iemand nog een uitweg voor je heeft.
 • ik heb met IRecover een groot deel van mijn bestanden teruggehaald dus ik ga de schijf maar opnieuw formateren. Alleen jammer dat die 2 partities nog steeds niet zijn samengevoegd.
 • Wat is de moraal van het verhaal?

  Eerst backups maken voordat je dit soort schijfakties gaat doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.