Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Dual Core (voor -en nadelen?)

None
11 antwoorden
 • Vraag:
  Ik ben van plan een laptop met dual core processor aan te schaffen maar ik lees en hoor dat vele software programma's daar mogelijk problemen mee zouden hebben. Sommige software zou niet of helemaal niet werken.

  Wat is hiervan waar en wat zijn juist de voordelen en nadelen van een dual core processor??
 • voordelen: Goed voor de toekomst omdat dan veel (of wie weet alle)programms voor dual core zijn geschreevn,
  Nadelen: het is duur, en het is weinig prestatie winst met de programmas die er nu zijn, Met zware programmas ( of games) gebruikt hij maar 1 core heb ik vernomen.

  Wie nog meer voor en nadelen weet kom maar op and correct me if i'm wrong
 • met de prijs valt het reusachtig mee. De "oude" pentium en centrino gaat eruit en worden vervangen door de core solo of core duo.
  Belangrijk voor mij is en blijft de toepasbaarheid van de duo met mijn hooguit twee jaar oude software.
  dus: wie wil graag reageren?
 • Dan moet het in principe gewoon gaan hoor die twee jaar oude software, zie je al een dual core processor die geen windows xp kan draaien (is al 3 jaarjes oud)

  Duss
 • Software die niet geschikt is voor multiprocessor of Hyperthreading gebruikt maar 1 vd 2 cores, maar werkt wel gewoon. Software die HT of multiprocessor optimized is gebruikt wel beide cores van de processor, wat vanzelfsprekend een snelheidsvoordeel is.
 • oke, dan staat mijn besluit vast, ik ga voor een dual core.
  Nu ben ik op zoek naar een Laptop 17 inch wide screen en geïntegreerd numpad op het toetsenbord. En natuurlijk de normale standaarden zoals DVD rw-Wifi- BlueTooth etc
  wie kan mij een goed produkt aanbevelen?

  Met name het geïntergreerde Numpad is essentieel.
 • [quote:f9017c3943="NoepZor"]Software die niet geschikt is voor multiprocessor of Hyperthreading gebruikt maar 1 vd 2 cores, maar werkt wel gewoon.[/quote:f9017c3943]

  Dat klopt helaas niet helemaal, er is software die helemaal de dienst weigerd onder een dualcore of dual processor opstelling.
  onder andere Smartsweep/internetsweep van norton breekt b.v. af met een foutmelding.

  "smartsweep/internet sweep features do not run on computers with multiple processors or Hyper-Threading Technology"

  De meeste software gebruikt dan gewoonweg maar een core of processor maar er zijn helaas dus ook uitzonderingen.
 • Dat gaat nu dus veranderen de komende maanden, jaren. En ik vindt norton zowieso niet de beste. Er zijn maar weinig uitzonderingen.
 • LOL wat een shitty programma dan. Lijkt me nog ouderwets ook. Er zijn al een aantal jaar P4 processors met HT technology te koop, dus lijkt me dat men zeker de afgelopen 2 jaar daar rekening mee is gaan houden en zelfs voor is gaan optimaliseren.
 • Dat Norton de laatste (vooral laatste 2) jaren niet meer tot de besten hoort is een feit, maar daar ging het in mijn antwoord niet om.

  [b:0e89d165e0]Ik wilde aangeven dat er dus software is die met de nodige moeite of niet onder een dual core loopt.[/b:0e89d165e0]
  Een ander dual probleem is bevoorbeeld het laggy lopen van onder andere sommige redelijk recente spellen omdat ze de taken niet verdeeld krijgen tussen de 2 cores en constant switchen tussen de cores (wat in beeld flikkeren en stotterend lopen resulteerd.)

  (oplossing hiervoor: een van de cores voor de game/applicatie deactiveren in Task Manager/ processes)
 • maar als ik het goed begrepen en gelezen heb is de tijd niet ver meer dat er ALLEEN maar dual core processors worden gemaakt, omdat het verschil in kosten tussen single en dual nihil is.
  dus dat probleem met die games en andere software zal spoedig opgelost worden, is het niet in de software zelf dan in de aansturing van de processors.
  dat is onlangs ook al bekend geworden wat de usb betreft!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.