Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Western Digital Essential 250 gb externe hdd

10 antwoorden
  • ik heb gisteren een externe hardeschijf gekocht http://www.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=109225&productType=1 nu was ik hem aan het voldraaien en toen kwam ik er achter dat ie fat32 geformateerd was door de fabriekant wat moet ik doen
  • Volgens mij kun je in windows bij formateren gewoon kiezen welk bestandssysteem je wilt. Maar ik weet dit niet zeker
  • maar toen ik hem uit de verpakking haalde was ie al geformateerd dus ik ging hem meteen gebruiken en kwam er 4 uur later achter dat ie fat 32 was is dit een probleem ,want ik heb er al 4 uur lang aan het koppieren /backuppen geweest
  • Je kunt hem vast wel converteren naar ntfs. Maar hou er rekening mee, dat dit de uitwisselbaarheid met andere pc's bepaald niet bevordert. Door de rechtenhuishouding zullen bestanden daar meestal onleesbaar zijn. Of je moet dat graag willen natuurlijk, dan is het een ander verhaal.
  • Als ie 'nieuw' out of the box, zit er toch geen filesysteem op ?
  • ik weet niet wat een filesysteem is maar toen ik hem aansloot was ie al helemaal klaar terwijl normale hardeschijven eerst een keer geformateerd moeten worden dus western digital heeft hem zelf geformateerd waarom zou WD kiezen voor fat32 voor een schijf van 250 gb?
  • FAT32 en NTFS zijn filesystemen. Voor de uitwisselbaarheid is FAT32 handiger. Dit antwoord heeft Gerben ook al gegeven.
  • als die "al geformatteerd" was, lijkt ie mij niet nieuw. Dit valt uit te lezen uit een S.M.A.R.T. tool - HDD Tune en kijk naar Start/stop cycle count. Als daar staat "3000 keer" dan eh... ehmmm... tja..
  • [quote:53a0d87efe="AswinW"]als die "al geformatteerd" was, lijkt ie mij niet nieuw. [/quote:53a0d87efe] Toch wel. Een kant en klare externe hardeschijf wordt standaard gepartitioneerd en geformatteerd door de fabrikant. Als je daarentegen zelf een nieuwe hardeschijf in een externe behuizing inbouwt, is deze inderdaad ongepartitioneerd. [quote:53a0d87efe="pimp my pc"]nu was ik hem aan het voldraaien en toen kwam ik er achter dat ie fat32 geformateerd was door de fabriekant[/quote:53a0d87efe] Een FAT32 partitie van 250 GB hoeft geen probleem te zijn. Alleen is dan wel de maximale grootte van een bestand beperkt tot 4 GB. Maar wellicht valt een FAT32 partitie van 32 GB en de rest NTFS te overwegen. Een FAT32 partitie van 32 GB is de maximale grootte die Windows XP schijfbeheer kan aanmaken.
  • ik heb er nu 100 gb fotoos op staan omdat mn broer een dure fotoo camera heeft en enorm veel fotoos maakt dus ik hou het wel bij 1 partitie van 250 gb fat32 is toch wel betrauwbaar toch want met ntfs ben ik al 3 keer een partitie krijt geweest in het verleden die ik gelukkig sinds kort weer terug heb met testdisk

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.