Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met de harde schijf of niet?

None
26 antwoorden
 • Ik heb een probleem.
  Ik heb 2x een BSOD gehad - met 3 dagen ertussen - waarvan de foutmelding was:

  [i:b888245385]DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL en dan foutnr
  0x000000D1 (0x719DDF52, 0x00000002,0x00000000, 0x0X719DDF52)[/i:b888245385]
  En de 2e was hetzelfde alleen stond er wat anders tussen de haakjes.

  Ik heb tussen de 1e en 2e BSOD nieuwere ATIdrivers geïnstalleerd, maar niet de allernieuwste omdat ik die niet kon downloaden.

  Nu keek ik in computerbeheer bij systeemlog en daar staat deze waarschuwing:

  [i:b888245385]Het stuurprogramma heeft vastgesteld dat apparaat \Device\Harddisk0\DR0 binnenkort niet meer werkt. Sla uw gegevens direct op en vervang het vaste-schijfstation. Het kan zijn dat het apparaat al snel niet meer werkt.

  Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.[/i:b888245385]

  Toen ik overigens verder keek, zag ik dat ik vanaf begin januari deze waarschuwing 88x in mijn log heb staan. :o
  Hoe kan ik nu zien of mijn harde schijf inderdaad stuk aan het gaan is of kan het toch een kwestie van de drivers zijn of het onlangs installeren van SP2?
  (Heb gehoord, dat je die het beste op een schone install kunt doen i.v.m eventuele conflicten)
  Iemand een idee?
 • toeltje van je hdisk downloaden
 • [quote:e52b1a1bda="plextor"]toeltje van je hdisk downloaden[/quote:e52b1a1bda]

  Heb je daar verder nog een tip voor? Want als ik 'google' op het merk, krijg ik alleen maar info over de schijf en verder zie ik nergens een tooltje?
  Moet erbij zeggen, dat ik dit ook nog nooit gedaan heb, dus misschien zie ik iets over het hoofd?
 • Kijken op de website van de fabrikant … Wat is overigens het merk/type HD?
 • O daar had ik niet aan gedacht. Ik was het met typenummer en al aan het opzoeken.
  Al gaf dat met Copernic wel uitkomst, ik vond daarmee een topic van 2003 en daar stond een verwijzing naar :[u:a1f818729f]hier[/u:a1f818729f]
  Alleen staat daar ook, dat je al je gegevens kunt kwijt raken en dat je een backup moet maken.
  Maar dat zal dan ongetwijfeld iets met een usbstick moeten worden (die ik niet heb en dan nog even moet uitzoeken hoe dat werkt), want ik heb maar 1 harde schijf.
  Of ik moet alles gaan branden op CDroms, maar dat is ook niet echt ideaal, zacht uitgedrukt.
  Bovendien heb ik om dat progje te kunnen gebruiken een diskette nodig van minimaal 1.44 Mb en ik heb hier alleen van 1.38 Mb.
  Ik weet wel, als de schijf stuk gaat dan heb ik ook niets meer, maar dit is allemaal nogal nieuw voor me, dus ik doe het maar voorzichtig aan. (als ik nog tijd heb)
  Overigens is het een SAMSUNG SP1614N.
 • CD-Rom branden zal makkelijker gaan dan geheugenstick. Of je moet gelijk eentje met veel geheugen kopen. Dan lijkt het me verstandiger (in jouw geval) om gelijk die nieuwe harde schijf te kopen. Op zich hoef je alleen de echt belangrijke informatie te bewaren, en eigenlijk zouden die nu al gebackuped moeten zijn. En daar moet je nooit te lang mee wachten …
 • Nou ik heb wel dingen gebackuped natuurlijk, maar er staat gewoon ook nog heel veel op D, ik dacht dat ik het daar veilig gestald had, pc is 2 jaar oud, dus ik ging er niet vanuit, dat het zo'n vaart zou lopen, onterecht blijkbaar …
  (Maar ja ik heb maar één harde schijf, dus dat is duidelijk.)

  Je denkt dus ook, dat mijn harde schijf naar de fillistijnen aan het gaan is? En die melding heb ik dus al vanaf 4 januari dit jaar zag ik in mijn log.
  Maar qua BSOD's heb ik er maar 2 gehad, vreemd.

  Maar als ik dus de belangrijkste info op CD-rom gebrand heb, dan zeg je nog koop een nieuwe harde schijf en laat het progje maar zitten? Of lees ik het verkeerd?
 • je kan altijd testen, en als je het niet vertrouwt een andere hdd kopen, zolang je eerst maar alles backupped
 • Inderdaad altijd testen, omdat ik zo'n test programma nog nooit foute informatie heb zien geven. En minstens zo belangrijk, ga na of je nog garantie hebt. Uit eigen ervaring weet ik dat Smart-functie soms te laat fouten rapporteert. Mocht de harde schijf ook gewoon wel eens raar doen, tja. Heel soms ligt het aan een defecte IDE aansluiting, cq hardware. Tja, de definitieve conclusie is vermoedelijk niet te bepalen met je eigen systeem.
 • Als het je financieel uitkomt zou ik toch aan een nieuwe schijf denken. Maxtor Mcblast heeft, meen ik, een mogelijkheid om de inhoud van je systeempartitie over te brengen naar je nieuwe schijf als dat een Maxtor is. Andere fabrikanten misschien ook.
  De procedure is de nieuwe schijf als slave in je computer te hangen en dan Mcblast van flop of CD opstarten en het systeem overzetten. De details, zoals eerst formatteren ben ik vergeten maar dat is op hun website wel te vinden.
  Hierna de nieuwe schijf op master en de oude op slave en kijken of Windows wil opstarten (van de nieuwe schijf). Als dat lukt verdere partities aanmaken op de nieuwe schijf als dat nog niet gebeurd, niet-systeem partities overhalen.
  Als dit is gelukt kun je zonder risico's de oude schijf gaan testen, oude systeem partitie opnieuw formatteren etc.
 • [quote:33cbe85d1d="tinus89"]je kan altijd testen, en als je het niet vertrouwt een andere hdd kopen, zolang je eerst maar alles backupped[/quote:33cbe85d1d]

  Daar ben ik druk mee bezig en nu had ik een DVDrom (4.7gb) en daar wilde ik het e.e.a. op branden. Dat schijnt te moeten kunnen?
  Ik heb toen met Nero iets kleins gebrand en alhoewel Nero zegt dat het succesvol verlopen is, schijnt er toch niets op de DVDrom te staan, dus ik doe waarschijnlijk of iets fout of is het toch niet mogelijk?

  @Hans.Vosman Ik heb op de site van de leverancier gekeken en ik schijn 36 maanden garantie te hebben en ik heb hem 26 maanden, dus dan zou dat wat dat betreft wel in orde zijn.

  @a.tip Dat is inderdaad ook nog een optie. Ook al lijkt het me wat ingewikkeld, heb dat nog niet eerder gedaan.
  Maar goed op dit moment kan ik niets kopen en ik ben nu toch maar aan het backuppen in het geval, dat hij ineens de geest zou geven.
 • heb je wel een dvd brander?
 • Uiteraard, alleen heb ik nog nooit DVD's gebrand, wel CDroms, maar die zijn op en kan ik pas morgen weer kopen.
  Maar 1 DVD is makkelijker dan heel wat CDroms, vandaar.
 • natturlijk,

  welke nero of ander programma heb je?
  je kan natuurlijk ook gewoon makkelijk de bestanden kopieren en bij deze computer op de recordable dvd zetten :D

  werkt hoop ik wel, nog nooit geprobeerd trouwens
 • Ik heb Nero 5, een oude nog, maar die werkte tot nu toe goed en daarom heb ik dat zo gelaten.
  Ik zal eens kijken of je methode werkt.
 • kan je niet beter een dual layer dvd kopen daar kan 2x 4.7 gb op
 • Ja maar dit heb ik al …

  Je methode werkt denk ik. Alleen doe ik het nu goed?
  Als ik daarna de DVDrom in de CDromspeler doe krijg ik de melding:
  [i:41309b4df4]Plaats een schijf of een ander geschikt medium in station E[/i:41309b4df4]

  En als ik hem dan in de DVDbrander stop en ik kijk op verkennen, dan zie ik dat wat ik er naar gekopieërd heb erop staat, er staat alleen bij:
  [i:41309b4df4]bestanden die klaar zijn om op CD te worden gezet[/i:41309b4df4]
 • ok twee dingen:

  1: je moet drukken op de linker kant van de verkenner op bestanden op deze dvd zetten.

  2: als je een dvd in een cdrom drive doet, kan je wel eens een melding krijgen plaats een schijf of een ander geschikt medium in station E
 • ok twee dingen:

  1: je moet drukken op de linker kant van de verkenner op bestanden op deze dvd zetten.

  2: als je een dvd in een cdrom drive doet, kan je wel eens een melding krijgen plaats een schijf of een ander geschikt medium in station E

  2: als je een dvd in een cdrom drive doet, kan je wel eens een melding krijgen plaats een schijf of een ander geschikt medium in station E
  ik weet nie hoe jij dat voor elkaar krijgt een dvd in een cd lezer

  Cdrom >COMPACT DISK Read Only Memory' cdrom kan alleen gebrand worden met een cd brander en afgespeeld worden in een cd rom speller
  DVD >Digital Versatile Disc of Digital Video Disc dvd kan alleen gebrand worden in een dvd brander en afgespeeld worden in een dvd ram of rom .
  Een dvd ram of rom leest ook cdrom
  :o :o je heb de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel is
 • Ik heb wat DVD's voor de kids en die speel ik normaal gesproken af in het CDromstation, vandaar dat ik er niet goed weg mee wist.

  Maar hoe nu te backuppen weet ik dus nu niet meer :-?

  *die het gevoel heeft dat ze op een tijdbom zit*

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.