Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hoe kan mijn schijf 2x kapot gaan in 4-5 weken?

Anoniem
Sun-Tzu
14 antwoorden
 • [quote:abcee6e836="Hans.Vosman"][quote:abcee6e836="Moist.Sun-Tzu"]De schijf die ik mee terug kreeg, hadden ze NIEUW voor me besteld, ik snap het dus echt niet meer! :cry:[/quote:abcee6e836]Ik kan me voorstellen dat de winkel daar niet blij mee is. Normale procedure is dat de kapotte HD wordt opgestuurd naar de fabrikant (na RMA toekenning), en dat er dan een vervanger wordt gestuurd met een aangepaste garantieperiode. Kosten in dat geval 2x verzendkosten. Dat is voor een winkel nog wel te doen, anderzijds, soms worden die kosten gewoon in rekening gebracht. Een nieuwe HD lijkt me wel wat duurder en zal daarom problemen geven bij een winkel wanneer ze niet bekend zijn met de RMA optie.[/quote:abcee6e836]

  het gaat er niet om dat het geregeld moet worden, het gaat erom WAAROM het gebeurd!
 • Ik heb 5 weken geleden geconstateerd dat mijn Western Digital 80 GB SATA schijf kapot was… na veel rotzooien, heb ik uiteindelijk een nieuwe gekregen via de garantieregeling (was nog geen jaar oud, en de winkel liep moeilijk te doen)

  Toen heb ik Windows XP Pro gewoon weer geinstalleerd, en nu is de schijf dus wéér kapot. Ik heb met de Lifeguard tools van WD de schijf gechekt, en er is dus weer precies hetzelfde kapot als de vorige keer (Reallocated Data Count zit op 118, ipv de 200 wat hij moet zijn).

  Ik heb hem in mijn broer's pc gezet, daar gaf hij hetzelfde aan. Is er een mogenlijkheid dat de rest van me computer op de een of andere manier mijn schijf naar de knoppe helpt?
  De schijf die ik mee terug kreeg, hadden ze NIEUW voor me besteld, ik snap het dus echt niet meer! :cry:

  Rest van mijn pc configuratie:

  Asus P4P800S-X mobo
  Intel Celeron D325 proc @ 2400 Mhz
  GeForce 6600 met 256 MB
  1x 512 MB werkgeheugen cas 2,5 Corsair value select
  1x 512 MB werkgeheugen cas 2,5 VDATA (nog nooit van gehoord eig)
  1x 250 GB Western Digital SATA
  1x 80 GB Western Digital SATA (deze is dus kapot)
  1x 15 GB Seagate U-ATA

  dit is dus al de 2e keer dat een schijf van mij kapot gaat, ligt dit aan het merk/type of zou het aan mijn pc kunnen liggen?
 • [quote:aa5684331a="Moist.Sun-Tzu"]De schijf die ik mee terug kreeg, hadden ze NIEUW voor me besteld, ik snap het dus echt niet meer! :cry:[/quote:aa5684331a]Ik kan me voorstellen dat de winkel daar niet blij mee is. Normale procedure is dat de kapotte HD wordt opgestuurd naar de fabrikant (na RMA toekenning), en dat er dan een vervanger wordt gestuurd met een aangepaste garantieperiode. Kosten in dat geval 2x verzendkosten. Dat is voor een winkel nog wel te doen, anderzijds, soms worden die kosten gewoon in rekening gebracht. Een nieuwe HD lijkt me wel wat duurder en zal daarom problemen geven bij een winkel wanneer ze niet bekend zijn met de RMA optie.
 • Wat voor voeding heb je?
  En heb je geen oud ide schijfje om eens te testen hoe lang die het uithoud?
 • :D hoe lang die het uithoud :D
  heb je trouwens een ide (of Sata) controller op de pci (als insteekkaart) of op het moederbord?
 • virus?
 • [quote:f62a61e384="energy drink"]virus?[/quote:f62a61e384]
  Harde schijf ziek geworden ofzo :lol:
  Tis hardwarematig volgens mij :wink:
 • [quote:974e997969="Moist.Sun-Tzu"]het gaat er niet om dat het geregeld moet worden, het gaat erom WAAROM het gebeurd![/quote:974e997969]Eigenlijk moet jij het denkwerk niet doen, maar die winkel. Omdat de andere HD's geen problemen geeft, lijkt het me gewoon toeval. Wanneer het toch aan het systeem ligt, dan zou dat misschien door de voedingsspanning komen, of juist door een andere HD's. Alleen dat laatste ligt toch wel aan de HD zelf en dan is de HD ook niet in orde.
 • ik heb er al een IDE schijf op aangesloten, deze doet het al jaren (sinds 1999 heb ik deze al) de SATA schijven zitten gewoon direct op mijn mobo… virus lijkt me niet eigenlijk
 • ik heb er al een IDE schijf op aangesloten, deze doet het al jaren (sinds 1999 heb ik deze al) de SATA schijven zitten gewoon direct op mijn mobo… virus lijkt me niet eigenlijk… verder gewoon 380 Watt voeding (een of ander nep-merk)
 • maar wat noem je eigelijk kapot, kan je hem niet gewoon formateren en os eropnieuw opzetten?
 • Geloof mij maar dat een winkel ze per 100 verstuurd en niet per stuk :o
  Dat gaat via bulk.

  Ik heb het record gebroken laatst (3 slechte nieuwe schijven achtereen)

  De schijf die ik nu heb is eindelijk goed :D
 • [quote:17dc0f0afe="energy drink"]maar wat noem je eigelijk kapot, kan je hem niet gewoon formateren en os eropnieuw opzetten?[/quote:17dc0f0afe]
  Dat ie niet meer werkt :lol:
  Denk dat hij het uitlas met S.M.A.R.T. dat de schijf op zen laatste benen loopt.
  Schijf is wel degelijk kapot, zie TS
 • kan je hier niet beter naar de leverancier mee gaan en niet naar de winkel waar je hem hebt gekocht?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.