Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Oudere HP X4000 stiller maken, maar hoe?

3 antwoorden
  • Ik heb net een (oudere) HP X4000 dual Xeon machine binnen. De machine is bijzonder traag met opstarten wat niet erg is, maar wat wél erg is, is het geluid dat het ding produceert! De ventilatoren (er zitten er aardig wat in) kan ik wel vervangen, maar volgens mij is vooral de harde schijf daar schuldig aan. Heeft iemand hier ervaringen met een X4000? Thor2002
  • Als het lawaai veroorzaakt wordt door resonantie, kun je hier eens naar kijken. http://www.icomputers.nl/product_detail.asp?A_ID=2366&S_ID=430&SS_ID=864&SSS_ID=1196 Kijk ook eens naar de ventilators. Je zou er een paar uit kunnen zetten, of op 7 volt laten draaien. Schoonmaken wil ook nog wel eens helpen.
  • Gerben, Er zitten in die machine volgens mij 7 ventilatoren (en dan van het formaat dat je normaal achter de radiator van een vrachtauto tegenkomt) en dan óók nog eens twee processoren. Het geluid dat de harde schijf maakt is een heel hard fluitend geluid. Zou dat ook resonantie kunnen zijn? Ikzelf dacht net aan het dichtplakken met isolerend materiaal aan de binnenzijde van de kast. Zou dat best zijn v.w.b. warmteontwikkeling? Het terugschroeven van de ventilatorspanning klinkt interessant, maar hoe doe je zoiets? Ik neem even aan via het bios bv. maar dat is al wat ouder! Alvast bedankt voor het meedenken! Het thuisfront (de machine staat nu in de kamer...) zal blij zijn als Goeden tijden Slechte tijden weer gewoon te volgen is zonder het geluid vol open te moeten gooien... Thor2002 (met een semi-permanente fluittoon in zijn oren...)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.