Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer keuze

Anoniem
Prin0096
5 antwoorden
 • Na vele jaren in mijn printer een HP Deskjet 610C ermee opgehouden. Nu be n ik haastig op zoek naar een andere printer. De keuze is tegenwoordig zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik heb mijn oog laten vallen op een Canon omdat de printers niet zo duur zijn, de inkt is goedkoop en hij maakt goede afdrukken. Nu weet ik alleen niet welke Canon, ik zelf zat te denken aan een pixma model. de printer moet goede afdrukken in zowel zwart als kleur kunnen maken, en inkt moet lang meegaan. Ook moet hijevt foto's goed afkunnen drukken. Ook in zwart moet hij snel zijn en toch een goede afdruk leveren. en moet de beschikken of uit te breiden zijn met een 2de papier lade. iemand idee?
 • iig voor canon gaan. Deze heeft namelijk aparte kleuren-inkt potten… als je rood leeg is, hoef je alleen een nieuwe pot te kopen voor rood…

  Als je voor HP gaat, en je rood is leeg, moet je meteen een nieuwe pot kopen voor alle 3 de kleuren!!

  verder heb ik niet echt veel verstand van printerkeuze, dus succes verder ermee
 • Ik kan je de Canon PIXMA ip4200 of ip5200 aanbevelen.
  Beide hebben 5 inktpatronen. 2x zwart, 1x magenta, 1x Yellow en 1x Cyaan.
  Ze hebben ook beide 2 papierinvoeren (een lade en een boveninvoer) en een Pictbridge interface
  De 5200 is alleen veel sneller. Een A4 foto op maximale kwaliteit is er met ongeveer een minuut geprint.

  In zwart haalt hij 18 ppm.

  Ze zijn ook zuinig met de cartridges, die ook nog een keertje minder duur zijn. (Sorry ik vind alle cartridges veeeeeeel te duur :evil: )
 • Op zich heb ik op mijn HP Deskjet 5652 niks aan te merken, behalve dan dat de cartridges erg duur zijn. Maar met goed gebruik van de instellingen kan je superzuinig printen op een goede kwaliteit.
  Toch zou ik met een nieuwe printer voor Canon gaan. Ze printen toch iets mooier, ze zijn snel en ze zijn toch iets multifunctioneler.
  Ik zou ook voor een IP4200 of IP5200 gaan, waar overigens helemaal geen verschil in zit op snelheid na. Zelf vind ik ook wel netwerkondersteuning/-mogelijkheden belangrijk dus zou ik eerder voor de IP5200R gaan die ook nog allemaal netwerkopties aan boord heeft die makkelijk zijn in te stellen.

  Kijk ook eens op de websites van de verschillende fabrikanten en op http://www.kieskeurig.nl en http://tweakers.net/pricewatch en soortgelijke websites.
 • [quote:72749c6f8d="Prin0096"]

  Ze zijn ook zuinig met de cartridges, die ook nog een keertje minder duur zijn. (Sorry ik vind alle cartridges veeeeeeel te duur :evil: )[/quote:72749c6f8d]

  Is inderdaad zo.
  Maar je kan "gratis" Epson en Canon cartridges hier krijgen

  www.inkclub.com

  Je betaald alleen verzendkosten a 1,50

  Freek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.