Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Backup Restore probleempje

None
16 antwoorden
 • Ik heb een probleempje met een backup herstellen,
  Eerst had ik een backup gemaakt van een oude HDD van mij (10GB)
  na een tijdje heb ik die oude HDD geformateerd, edcht helemaal, slechts 8KB in gebruik nu,
  toen heb ik hem geconverteerd naar FAT32.

  Nu wil ik dus die backup gaan terugzetten,
  maar nu zegt Nero BackItUp dat de doelschijf te klein is…
  hoe los ik dit probleem op?
 • Was de schijf eerst NTFS of anders gezegd waarom heb je de schijf naar FAT32 geconverteerd. het kan namelijk niet aan de grootte van de schijf liggen.
 • [quote:de34d72356="rob bogers"]Was de schijf eerst NTFS of anders gezegd waarom heb je de schijf naar FAT32 geconverteerd. het kan namelijk niet aan de grootte van de schijf liggen.[/quote:de34d72356]
  Hij was eerst Ook FAT32,
  ik heb hem eerst geformateerd maar toen was de schijf nog geen partitie,
  dus moest ik er een partitie van maken nadat ik hem weer geconverteerd heb (naar FAT32 dus).
 • Dan maak je de partitie zo groot mogelijk, de gehele schijf dus.
 • [quote:26b6bfdf75="rob bogers"]Dan maak je de partitie zo groot mogelijk, de gehele schijf dus.[/quote:26b6bfdf75]
  dat had ik al gedaan…
 • Ik begrijp dan niet dat de data (die niet in omvang groter is geworden) niet past op die HD. Wat je ook kan proberen is om de data op een andere in de PC zittende schijf terug te plaatsen, tenslotte is 10Gb niet zo veel tegenwoordig. Dan als laatste de data in partjes terugplaatsen op die 10 Gb disk.
 • [quote:c9400b1a35="rob bogers"]Ik begrijp dan niet dat de data (die niet in omvang groter is geworden) niet past op die HD. Wat je ook kan proberen is om de data op een andere in de PC zittende schijf terug te plaatsen, tenslotte is 10Gb niet zo veel tegenwoordig. Dan als laatste de data in partjes terugplaatsen op die 10 Gb disk.[/quote:c9400b1a35]
  ja dat zou ik kunnen proberen,
  maar als ik alle bestanden handmatig kopieer naar die 10GB HD doet de PC het wel zoals vanouds?
  Kopieert hij dan ook het register mee bijv.?
 • Nu begrijp ik het even niet, wat heeft het register met die harde schijf te maken. Of had je Windows op die harde schijf staan en dan rest de vraag wat moet je er dan mee. kopieer alleen de belangrijke bestanden naar de harde schijf en gooi (Windows) weg!
 • [quote:c808dde94f="rob bogers"]Nu begrijp ik het even niet, wat heeft het register met die harde schijf te maken. Of had je Windows op die harde schijf staan en dan rest de vraag wat moet je er dan mee. kopieer alleen de belangrijke bestanden naar de harde schijf en gooi (Windows) weg![/quote:c808dde94f]
  Ok dit was de Situatie:
  ik had eerst een PC met win98, daar had ik winXp op geinstaleerd,
  toen begon windows te zeuren dat ik moest registreren(had een OEM versie op 2 PCs vandaar) toen na 30dagen wilde ik die backup terugzetten,
  dus toen had ik die Schijf geformateerd enz.

  ik had m geformateerd, omdat ik dacht dat anders de 2 windows versies gingen 'conflicteren'.

  EDIT: ik heb net geprobeerd die backup terug te zetten op een andere HDD,
  maar toen zij BackItUp dat dan de hele hardeschijf eerst geformateerd wordt en dan pas de backup teruggezet werd! heb geprobeerd een partitie te maken en daar die bakcup op te zetten maar op de een of andere manier lukt het niet om die partitie te maken!
 • het is even werk maar ik zou dan opnieuw WinXP installeren op die HD en daarna een backup maken met Norton Ghost. wat ik eigenlijk nog niet begrijp is hoe die backup groter is geworden zodat die niet meer op die HD past. wat ik in ieder geval zou doen met XP, de partitie omzetten naar NTFS, dit in verband met de betere beveiliging van XP.
 • [quote:c6dc7577c8="rob bogers"]het is even werk maar ik zou dan opnieuw WinXP installeren op die HD en daarna een backup maken met Norton Ghost. wat ik eigenlijk nog niet begrijp is hoe die backup groter is geworden zodat die niet meer op die HD past. wat ik in ieder geval zou doen met XP, de partitie omzetten naar NTFS, dit in verband met de betere beveiliging van XP.[/quote:c6dc7577c8]
  Het probleem is dat ik geen €120 over heb om een nieuwe Windows instalatie te betalen! Plus dat ik ook nog al mijn data kwijt ben die in die backup stond.
  Dus ik dacht naja dan maar die backup, jammer dan dat ik weer Windwos 98 moet gebruiken.
 • Het enige dat ik me uit dit verhaal kan voorstellen is dat je Win 98 ooit upgraded hebt naar WinXP en nu een XP install incl SP's gebruikt. Die SP's zijn groot.

  Wat ik ook een beetje lees is dat je geen officiele XP hebt en dat je iedere 30 dagen deze actie wil gaan uitvoeren om zo het registreren te voorkomen.

  Hopelijk zit ik er naast maar anders denk ik dat dit niet de plek is voor support.
 • [quote:28133da717="El-Broosha"]Het enige dat ik me uit dit verhaal kan voorstellen is dat je Win 98 ooit upgraded hebt naar WinXP en nu een XP install incl SP's gebruikt. Die SP's zijn groot.

  Wat ik ook een beetje lees is dat je geen officiele XP hebt en dat je iedere 30 dagen deze actie wil gaan uitvoeren om zo het registreren te voorkomen.

  Hopelijk zit ik er naast maar anders denk ik dat dit niet de plek is voor support.[/quote:28133da717] Ik heb opzich wel een Officiele WinXp alleen een OEM versie die je kennelijk ook echt maar op 1 PC kan gebruiken. Wou het alleen even uitproberen, maar aangezien dit niet werkte was ik genoodzaakt om die backup te herstellen.

  Aan de groote kan het niet liggen want BakcItUp backupt bij wijze van spreken ook de lege data, dus de complete hardeschijf van 10GB ookal is maar 1GB geebruikt.
 • Voor het terugplaatsen van een back up is een voorgeinstalleerd besturingssysteem nodig. Voor het terugplaatsen van een volledige systeemimage niet.
  Met Ghost of True Image zou je image dan gewoon terug te zetten zijn.
 • [quote:ab2d46270b="El-Broosha"]Voor het terugplaatsen van een back up is een voorgeinstalleerd besturingssysteem nodig. Voor het terugplaatsen van een volledige systeemimage niet.
  Met Ghost of True Image zou je image dan gewoon terug te zetten zijn.[/quote:ab2d46270b]dus nu kan ik die backup niet meer terugzetten omdat er op die hardeschijf geen OS staat?
  of kan ik nog met een ander programa de gemaakte backups terugzetten (het zijn 6 .BAK bestanden van elk ong. 2 GB geloof ik)?
 • Ok nu heb ik dus een nieuwe HD gekocht(80Gb)
  die 'oude' HD maakte echt veel te veel geluid!

  maar nu heb ik dus die backup teruggezet op die grote HD,
  en dan krijg ik een station D,
  als ik die probeer te openen staat er dat ik hem eerst moet formateren!
  terwijl ik hem daarvoor al geformateerd had.

  die D schijf was trouwens ook een FAT partitie (geen FAT32, wat de backup wel was). en de naam van de Partitie is echt heel willekeurig,
  iets van ??dd7a¿/?.

  nou heb ik die backup dus ook teruggezet eeen partitie op mijn huidige HD (160GB), en toen werd die partitie weer zo vreemd.
  Het probleem licht dus bij Nero!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.